18 juli was het, toen we schreven dat Kate Middleton weleens zwanger zou kunnen zijn van een derde kindje. Op 4 september bleek het nog waar te zijn ook (lees hier meer). Props voor deze vooruitziende blik, duiken we direct in het volgende: hoe zou de baby gaan heten?

Raad de babynaam

Babynamen raden, het lijkt ingewikkeld. Maar los van Sir, Rumi, North en ga zo maar door, zijn de meeste babynamen logische gevolgen van de namen van de ouders, voorouders of andere familieleden.

Zo wordt er ook gedacht over baby nummer drie van Prins William en Kate Middleton. Op zogeheten betting sites zijn mensen druk in de weer met het raden naar de naam van het koninklijke welpje. Op de site williamhill.com prijkt bovenaan de lijst van meisjesnamen Alice en Elizabeth en voor een jongen zou de naam James een goede kans maken.

Koninklijk gebruik

De naam Alice betekent 'nobel'. In koninklijke families is het gebruikelijk om je kinderen te vernoemen naar familieleden. Alice is de naam van de tweede dochter van wijlen koningin Victoria, de langst regerende monarch in de Britse geschiedenis. De opties voor jongensnamen zijn: James (volgens williamhill.com) en Albert, Bertie, Alfie of Alfred (volgens website babycenter.com) – allemaal namen die in de familie voorkomen.

Volgens paddypower.com maken de meisjesnamen Victoria en Alexandra een goede kans. Ook zou de naam Diana een goede optie zijn – het is nu twintig jaar geleden dat prinses Diana overleed – hoewel prinses Charlotte deze naam ook draagt.

Je vraagt je misschien af waarom die sites zo actief zijn met het wedden op geboortenamen van aanstaande royal baby's? Joe Crilly, woordvoerder van William Hill, liet weten dat voor de geboorte van prins George er voor 1 miljoen pond werd gewed. Een lucratief spelletje dus.

Dit vindt prins Harry van het babynieuws >