Je leest het goed: binnenkort komt er een nieuwe chocoladesoort op de markt met een roze kleur. Dat werd gisteren bekendgemaakt door Europese chocolademakers Barry Callebaut in Shanghai.

Ruby Chocolade

De chocoladesoort draagt de naam 'Ruby' en is vernoemd naar de cacaoboon waar de choco van gemaakt wordt. Deze boon werd verzameld van over de hele wereld, maar dat was nog een flinke klus. De zoektocht naar de boon en de Ruby chocolade duurde maar liefst dertien jaar(!) en kwam zeventig jaar na de ontdekking van de witte variant.

xView full post on X

Geen kleur- en smaakstoffen te bekennen

Wat de roze chocolade onderscheidt? Aan Ruby chocolade zijn géén kleur- of smaakstoffen toegevoegd. De boon zelf geeft de chocolade zijn roze tintje en ook de smaak is er een die anders is dan je gewend bent.

Pink, Food, Sweetness, Chocolate, Animation, pinterest
Barry Callebaut

'Hij smaakt zo licht en fruitig dat je niet echt doorhebt dat je het ene chocolaatje na het andere eet, dus kun je er meer van eten dan van normale chocolade. Of dat goed of slecht is, is maar hoe je het bekijkt,' aldus chocolade-expert Angus Kennedy.

Wij kunnen niet wachten tot de roze chocolade in het schap ligt.

Bron: ELLE Eten