Als the word on the street waar is, dan zal het nog maar even duren voordat prins Harry actrice Meghan Markle ten huwelijk vraagt. (Er wordt gespeculeerd dat dit mediatechnisch het handigst is om in november aan te kondigen, in verband met de feestdagen en alle andere koninklijke activiteiten).

Prinses Meghan

Voordat het zover is zal het tweetal wel nog wat 'futiliteiten' moeten overbruggen. Zo is het bijvoorbeeld tegen de koninklijke regels om met een katholieke gescheiden vrouw te trouwen (en dat is Markle). Allemaal voor latere zorg. Waar we ons hoofd over willen buigen: wat wordt nou precies de titel van Meghan als ze wél met Harry trouwt? Want die Britse titels zijn nogal ingewikkeld.

Uiteraard zal de media haar prinses Meghan noemen, maar dat is niet correct. Als de twee zich verloven neemt Meghan namelijk de (vrouwelijke versie van de) titel van Harry over, wat haar 'Her Royal Highness Princess Henry of Wales' maakt. Als Harry in het huwelijk treedt, zal hij hoogstwaarschijnlijk net als zijn broer een hertogdom toegewezen krijgen. Dat ligt wel een beetje aan de vrijgevigheid van Queen E. Stel prins Harry krijgt de titel Hertog van Sussex dan wordt de titel van Meghan Her Royal Highness Meghan, the Duchess of Sussex.

Harry junior

We gaan verder met speculeren. Als Meghan en Harry besluiten zichzelf voort te planten, dan zal hun kroost niet de titel van prins of prinses krijgen, gezien dit is voorbehouden aan degene die de koninklijke titel doorgeeft. Harry junior (of welke naam dan ook) zal in dit geval de titel (vul in naam) of Sussex krijgen.

Eerst maar eens de verloving afwachten. (Schiet. Eens. Op.)

De eerste keer dat Harry en Meghan in het openbaar elkaars hand vasthielden >