Dit zijn de drie opmerkelijkste Instagramtrends van 2017 tot nu toe

Tijd om de balans op te maken.

Meest gelezen

Inmiddels is het alweer oktober, het einde van het jaar is in zicht. Tijd om de opvallendste poseertrends op Instagram van 2017 tot nu toe in kaart te brengen. Want belangrijk mensen, heel belangrijk. Kijk (en huiver).

1. Plandid

Je hebt een fantastische dag, je haar zit perfect, je #ootd is zeer geslaagd en je huid straalt. Oh ja, het weer trouwens ook. Kortom, de perfecte omstandigheden voor een nieuwe profielfoto, maar juist op dit moment ontbreekt er een fotograaf die je stiekem – candid – vastlegt. Dat gebeurt alleen op dagen dat je de straat met pukkels, driedubbele onderkinnen en wallen waar je bang van wordt moet trotseren.

Advertisement - Continue Reading Below

Gelukkig zijn die problemen verleden tijd, want dankzij de plandid-trend sta je zogenaamd nonchalant op de kiek. Plandid ja, oftewel: geplande candid. Je ensceneert de foto natuurlijk tot in de details, maar post hem onder het mom 'huh, echt? Werd er een foto van mij gemaakt?! Dat had ik nou echt niet in de gaten.' Want ja, we kijken natuurlijk allemaal naar de grond als we voor een auto of winkel staan of op een opblaasflamingo zitten.

Meest gelezen

De koninginnen van de plandids zijn de dames Jenner en Hadid. Hier beneden kijk je de kunst bij ze af.

Kylie had natuurlijk niet door dat er een foto van haar werd gemaakt toen ze op deze auto zat. Gelukkig zitten haar lokken en haar make-up perfect, en ook op haar oufit is niets aan te merken. Anders is zo'n onverwacht gemaakte foto niet fijn natuurlijk.

daddy's day

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Hier schiet Kendall op het moment van klik net flink in de lach – naast het perfect geschikte kussen van haar sponsor.

having so much fun at the @bumble #WinterBumbleland party, hosting with my sister #ad ❄🌴🐝

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Advertisement - Continue Reading Below

De nieuwe sneakers van Gigi eisen zo veel van haar aandacht op dat ze niet eens door heeft dat er een foto wordt gemaakt.

@reebokclassics #classicleather 🌹 #ad

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Sta je net nietsvermoedend te genieten van een douchesessie in bikini, wordt er gewoon een foto van je gemaakt. Bella herkent het probleem. Zo douchen we overigens allemaal, niet?

Paradise Happy BB🌺🕊

A post shared by Bella Hadid (@bellahadid) on

Advertisement - Continue Reading Below

2. Bambi-pose

Tussen alle plandids zorgde de Bambi-pose voor wat variatie in menig Instagramfeed. Bambi inderdaad, zoals het tekenfilmfiguur. Disney's Bambi als inspirator van een door velen aangenomen pose.

Komt hierop neer: je gaat zitten als Bambi, op je knieën (want dit was altijd al een supercomfortabele pose), met je benen gespreid (optioneel), je rug recht en je billen nonchalant naar achter gegooid.

Voor deze pose is enige flexibiliteit vereist, maar doet eenmaal in de juiste houding optisch veel goeds voor je taille. En daar is het de Insta-mensnatuurlijk om te doen. Als je taille dan toch een paar maten kleiner oogt, dan mag je je best wagen aan een frietje, zoals op de foto hieronder.

Meest gelezen

fry day. @jwlalive #jwlasocialpartner

A post shared by Bridget (@bridget) on

Kylie Jenner is niet alleen queen van de plandids, met de Bambi-pose weet ze ook wel raad.

new year who dis

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Opblaasattributen zoals dit zeepaard zijn bij de Bambi-pose onmisbaar.

Advertisement - Continue Reading Below

Twaalf punten voor Bella, die de Bambi-pose hier languit rockt.

3. De Don't-You-Sit-Like-This?-pose

Bloggers, influencers en celebrities wringen zich in allerlei bochten om de perfect vastgelegd te worden. Dat de pose erg oncomfortabel is, of dat de plek waar het kiekje geschoten wordt niet bepaald een alledaagse zitplek is, wordt dan ook voor lief genomen. Want ook hier geldt de gouden regel: alles voor de foto.

Pretty Little Liars-sterren Ashley Benson en Shay Mitchell laten hier zien hoe de Don't-You-Sit-Like-This-pose moet. En wel op het hoofdkantoor van Instagram zelf.

Serious business with @shaym

A post shared by Ashley Benson (@ashleybenson) on

Bella Hadid zit hier in een zo te zien zeer comfortabele pose .

A post shared by Bella Hadid (@bellahadid) on

Wie o wie kan er net zo charmant op een winkelkarretje poseren als Selena Gomez?

restock the bus -grocery shopping in Saskatoon

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Benieuwd wat het restant 2017 nog aan poseertrends gaat brengen. We houden je op de hoogte.

Zo weet je of iemand je stalkt op Instagram >