Keihard werken en altijd de smartphone in je hand? Nee bedankt, zeggen steeds meer mensen. Ze doen het langzamer aan. Dat maakt niet alleen gelukkiger, maar ook creatiever

Het klinkt zo voor de hand liggend, vrije tijd prefereren boven een dikke portemonnee. En toch voelt het revolutionair. Zomaar kiezen voor minder werken, in deze onzekere economische tijden? Ben je wel helemaal jofel? Of: is het juist een sign of the times? Niet alleen in de mode steken mensen een middelvinger op naar een moordend werktempo en volledig volgeplande levens. Instagram staat vol types die leven vanuit een camper of met vrienden een bescheiden zaak hebben opgezet in plaats van carrière te maken bij een multinational. Langzamer leven: hoe doe je dat precies?

Lees hier het volledige artikel online via Blendle >

Kies een spirit animal, heb schijt aan likeability, ban je eigen inner seksist

Feminisme anno 2017 gaat een stuk verder dan het dragen van een T-shirt met een activistische leus. Daarom een praktische handleiding om je outer én inner feminist te omarmen: in je denkwijze, op straat, thuis en op de werkvloer.

Lees hier het volledige artikel online via Blendle >

Maarten Spruyt is stylist, icoon, maximalist, fervent verzamelaar en een van 's lands creatiefste breinen. Zijn werkgebied strekt van Lowlands tot het Rijksmuseum. Hoe werkt zijn brein?

Als er in Nederland één persoon is die zijn stempel op de Nederlandse mode- en kunstwereld heeft gedrukt, dan is het wel Maarten Spruyt. 'Ik vind dat we "afwijken van de norm" te makkelijk wegzetten als een schreeuw om aandacht. Afwijkende mensen worden ook sneller als een slachtoffer van alles gezien. Terwijl: zij hebben ook niet gevraagd om die norm, die is er gewoon, ongevraagd – toevallig passen zij daar gewoon niet in. Die norm geeft niemand het recht om commentaar te geven op zij die daar vanaf wijken.'

Lees hier het volledige artikel online via Blendle >

Kleien als prettige tegenhanger van deadlines, pottenbakken als wapen tegen burn-outs: creatieve hobby's zijn gezond

Edelsmeden, beeldhouwen, weven, kleien, breien: creatieve hobby's zijn aan een opmars bezig, als journalist Lisa Goudsmit haar netwerk en Instagramfeed mag geloven. Waar komt die opleving vandaan?

Lees hier het volledige artikel online via Blendle >

ELLE november 2017pinterest
Justine Leenarts
ELLE november 2017

Ons onweerstaanbare covermodel Mozes al gespot? >