Iedereen die weleens een favoriet merk van de radar heeft zien verdwijnen of een nichemerk plotseling heel groot heeft zien worden, weet dat mode naast een creatieve ook een heel zakelijke kant heeft. Voor ieder succesvol merk zijn er tientallen, misschien wel honderden, merkjes die met moeite hun hoofd boven water kunnen houden. We kijken misschien vooral naar de mensen achter de tekentafel en naaimachine, maar het zijn niet alleen de – geweldige – outfits die een label tot een succes maken. Het is ook een fantastisch management.

ELLE International kondigt een samenwerking aan met de prestigieuze MIT University in Massachusetts, VS, en de Complutense Universiteit in Madrid om de volgende generatie modebazen klaar te stomen; de drie instituten hebben de handen ineen geslagen om het ELLE International Fashion & Luxury Management Program te lanceren.

youtubeView full post on Youtube

De nieuwe generatie

De opleiding, die duurt van december 2017 tot mei 2018, biedt jonge professionals in de mode en luxe-industrie toegang tot ervaren professionals aan de MIT Sloan School of Management en de Complutense in digitale lesvorm of modules op locatie in Boston, New York, Parijs en Madrid (Je kunt alle modules op locatie bijwonen, of een deel in Amerika of Europa volgen, en de rest online).

Wat kun je verwachten?

Iedere bestemming richt zich op een ander aspect van de business: fast fashion in Madrid, haute couture in Parijs, premium brands in New York en innovatie op de MIT-campus in Boston. Alle vier locaties geven deelnemers toegang tot zakelijk leiders en mode-experts in de meest glamoureuze en vernieuwendste steden ter wereld. Het leerplan en het innovatieve programma zijn een goede afspiegeling van de wereldwijde markt, en zijn gebaseerd op het bestuderen van cases, die inzichtelijk maken hoe de modebusiness werkt.

Verder krijg je de kans om ELLE's hoofdkantoren in Spanje, Frankrijk en Amerika te bezoeken en een kijkje achter de schermen te nemen, je ontmoet dé topdesigners van het moment, mag showrooms bezoeken van de relevantste en belangrijkste modelabels in de industrie en nog veel meer. Hier vind je meer informatie over alle experiences die je te wachten staan.

'Als een grote speler in de mode- en luxesector heeft ELLE altijd haar expertise gedeeld met haar lezers,' zegt Constance Benque, CEO van ELLE Frankrijk en ELLE International. Dat wordt nu omgezet in een heus diploma; na afloop van het academische jaar ontvangen deelnemers een MIT Sloan Executive Education-certificaat dat wordt afgegeven door ELLE en de Complutense University.

Je kunt je nu nog inschrijven voor december: details en toelatingseisen vind je hier.