Frikandel

Dat moet natuurlijk zijn: frikadel. Maar aangezien het hier zo ongeveer om het allerlaagste soort voedsel in de voedselketen gaat, zijn we er ook niet verbaasd over dat we er niet heel eerbiedig qua spelling mee omgaan. Dus vooruit: frikandel, we begrijpen het wel (reldeldel).

Uitprinten

Van dit soort tenenkrommende contaminaties schieten ons de tranen in de ogen. Want wat hier natuurlijk bedoeld wordt, is printen. Of uitdraaien. Een draai om de oren, zeggen wij. Maar het Groene boekje zegt nu: niks mis mee.

Overnieuw

Hebben we als rechtgeaarde taalfanaten ons leven lang elke 'overnieuw' genadeloos afgestraft met een 'Zeg dat maar even opnieuw', onze munitie is ons door het Groene Boekje nu keihard uit de knuisten geslagen. En het doet pijn. Erg veel pijn. Met ook heel veel kriebel erbij.

Mond-op-mondreclame

Hoe je mond-op-mondreclame maakt (anders dan voor je eigen kissing skills) is ons een raadsel, maar toch wordt deze olijke variant van mond-tot-mondreclame tegenwoordig goedgerekend. Wij zullen er in elk geval geen reclame voor maken. En al helemaal niet mond-op-mond.

4 van ELLE's favoriete boeken om in quarantaine te lezen
Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt
Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Haemin Sunim, €15,99

SHOP

Boek, Haemin Sunim
De edele kunst van not giving a f*ck
De edele kunst van not giving a f*ck

Mark Manson, €20,99

SHOP

Boek, Mark Manson
Wat als? 
Wat als?

Randall Munroe, €7,99

SHOP

Boek, Randall Munroe
Grip
Grip

Rick Pastoor, €18,99

SHOP

Boek, Rick Pastoor

h/t Contentbureau

Van: Harper's BAZAAR NL