De app bestaat nog maar sinds augustus, maar is in sommige landen explosief gestegen in populariteit: TBH, voluit To Be Honest. De app heeft wereldwijd al meer dan 5 miljoen gebruikers en het is de nummer 1 app in de categorie 'Gratis', waarmee het nog voor YouTube, Snapchat en Instagram staat. Deze week was Facebook er als de kippen bij om de app in te lijven.

TBH heeft, kortom, een snaar geraakt. Blijkbaar biedt de app iets wat we allemaal, geen land uitgezonderd, graag doen en wat er nog niet was. Wat dat is? Maak je klaar voor het vrolijkste nieuws van de dag, want het is....

https://media1.giphy.com/media/l3fZCHEMAMMcceBeU/giphy.gif

... complimentjes geven. Anoniem. Aan elkaar. Ja, zo simpel is het: mensen willen elkaar dus blijkbaar anoniem zo veel mogelijk complimentjes kunnen geven.

In TBH kun je met een vriendengroep een poll-poule starten, waarin je elkaar kunt ranken, anoniem. Er worden alleen positieve dingen gevraagd, en je krijgt alleen bericht wanneer iemand je heeft aangewezen als degene met de leukste lach/het mooiste haar/de beste verhalenverteller/noem het maar op.

http://is3.mzstatic.com/image/thumb/Purple128/v4/54/69/d0/5469d0be-34f1-6470-7ce0-afb43cc47039/source/392x696bb.jpg

Een soort Ranking the Stars dus, maar dan zonder vals venijn. Kortom: app je vrienden even, of ze mee willen doen. Nu kunnen jullie nog doen alsof jullie de eersten zijn.