Om te illustreren hoe bizar het is gesteld met de huidige Amsterdamse huizenmarkt, moet je eigenlijk even een blik werpen op deze te koop staande woning.

Natuurlijk is het zo dat woningen in het statige Oud-Zuid doorgaans meer mogen opleveren dan een appartementencomplex in Bos en Lommer, maar de eigenaar van dit pand maakt het wel erg bont.

Property, Room, Wall, Door, Interior design, Architecture, Plaster, Glass, House, Material property, pinterest
De entree

Samen met zijn vrouw en een ander stel kocht hij het huis in 2001 voor slechts 180.000 gulden. Een jaar later werd het huis volledig gerestaureerd en opgelapt. En in 2011 werd er een nieuwe hypotheek op de woning gevestigd van zo'n € 1 miljoen.

Nu wil de eigenaar het pand slijten voor een krappe € 7 miljoen. Het illustreert de trend van de laatste jaren, waarin de huizenprijzen van Amsterdams vastgoed door het plafond schieten.

Floor, Property, Laminate flooring, Room, Wood flooring, Hardwood, Building, Flooring, Interior design, Daylighting, pinterest

Het pand is gelegen aan het Valeriusplein in Oud-Zuid, op steenworp afstand van het Vondelpark en midden in het museum-district. De woning telt vijf slaapkamers en drie badkamers mét vloerverwarming en details van Philippe Starck.

Bathroom, Room, Property, Tile, Interior design, Floor, Building, Architecture, Ceiling, Wall, pinterest
De badkamer

Uiteraard is de woning voorzien van een state of the art alarmsysteem met camera's rondom het huis en de vertrekken. In het hele huis zijn speakers aangebracht op het plafond die allemaal zijn verbonden met het centrale audiosysteem.

Property, Room, Bathtub, Bathroom, Estate, Real estate, Building, Interior design, Ceiling, Jacuzzi, pinterest

Verdere bijzonderheden zijn een persoonlijke fitnessruimte, een Finse sauna en een Amerikaanse jacuzzi. Aan de voorkant van het huis is ook nog een extra kamer die bij uitstek geschikt zou zijn voor de au pair. Oh ja, voor de dames is er ook een royale walk-in-closet.

Room, Property, Furniture, Building, Interior design, Cupboard, Cabinetry, Architecture, Closet, Real estate, pinterest
De walk-in-closet

Meer beelden vind je hier.

Bron: Quote

Van: Harper's BAZAAR US