TED en TEDx ken je vast van de korte, hyperinspirerende TEDTalks die je her en der op het internet tegenkomt. Ongetwijfeld heb je zo'n Ted(x)Talk al eens benut als instant peptalk voor je eigen carrière of leven. Goed bezig, maar zou het niet nog veel effectiever (en leuker!) zijn om je gedurende een hele dag onder te dompelen in Tedx-inspiratie?

Het kan binnenkort, want op 2 november van 12 tot 18 uur vindt in het Koninklijk Instituut voor de Tropen TEDxAmsterdamWomen plaats, een dag gevuld met sprekers van over de hele wereld die het podium bestijgen om jou te inspireren en motiveren en je aansporen om buiten de gangbare paden te denken.

Alle sprekers staan klaar om hun eigen verleden, heden en toekomst met je te delen. Ze schromen niet om hun angsten aan je te onthullen, maar zijn ook zo sportief om je te vertellen wat de motor van hun kracht is en wat hen ertoe bracht om verandering in hun leven te bewerkstelligen.

Het thema van deze editie: 'Words are the new battleground.' Feminist of vrouwelijk? Bitch of ambitieus? Vrouwen en mannen krijgen verschillende labels voor gelijk gedrag. Wat bij een man doorgaat voor ambitieus, kan bij een vrouw als agressief worden gezien. Het effect dat dit op iemands leven kan hebben is groot. Houdt het je tegen of zorgt het juist voor nog meer passie en gedrevenheid?

Daarnaast wordt op 2 november de Startup Award uitgereikt. Drie finalisten, gekozen uit 12 vrouwelijke ondernemers die 25 september 2017 tegenover een jury en groot publiek pitchten, nemen het tijdens deze dag tegen elkaar op in de strijd om de award. Een recap van de halve finale bekijk je hier:

youtubeView full post on Youtube

'Regardless of where you are today, tomorrow is full of opportunity,' vat de organisatie van het event de kern heel raak samen. En zo is het maar net. Dus geef je nu nog op voor TEDxAmsterdamWomen 2017, en leer hoe je de mogelijkheden in jouw eigen leven concretiseert en die verdomde kloof tussen jouw eigen heden en toekomst nu eindelijk eens dicht.

Bestel je kaart voor TEDxAmsterdamWomen hier.

Van: Harper's BAZAAR NL