De felbegeerde (en ietwat overpriced) iPhone X is nu te pre-orderen. Maar! Mocht je nog niet overtuigd zijn van het nieuwste Apple-apparaat, dan hebben we hier nog een nieuw minpuntje voor je die je waarschijnlijk zal tegenhouden met aankopen: wanneer je 'm laat vallen, gaat het je heel wat kosten. En dan ook echt héél wat; met een beetje pech bijna net zo veel als een nieuwe iPhone.

Op Apple's website is te zien dat de prijzen erg hoog zullen zijn wanneer het aankomt op het repareren van je scherm. Voor een schermreparatie betaal je 321,10 euro en voor overige schade een fikse 611,10 euro. Ai.

Er is één manier om de kosten 'te drukken': door Applecare+ te nemen. In dat geval kost het je een kleine 29 euro om je scherm te laten repareren en 99 euro voor overige schade. Maar ook daar ben je alsnog een dure koop aan het plegen: voor Applecare+ voor de iPhone X betaal je een ruime 229 euro. Aangezien het naar verwachting erg lastig zal zijn om de iPhone X bij derde partijen te laten repareren, zit je een soort van vast aan de Applecare+.

Tel dat maar op bij de originele prijs van 1159 euro. Dealbreaker much?

Van: Esquire NL