Het blijft uitkijken geblazen op internet, zo blijkt nu ook maar weer. Zo moet je de komende tijd oppassen als je een mailtje van – zogenaamd – Netflix ziet langskomen. Dit is zeer waarschijnlijk een phishingmail die rond gaat en veel schade kan aanrichten.

Dit moet je weten over de nepmail van Netflix

Een groot aantal Netflix-gebruikers heeft een mail ontvangen waarin wordt gevraagd om je betaalgegevens aan te passen. De persoon die de mail ontvangt denkt dat zijn of haar account tijdelijk niet werkt omdat de betaalgegevens niet kloppen. Je moet dan op een knop klikken om je account te heractiveren, zo meldt Deadline.

De nepmail van Netflix gaat nu wereldwijd rond en ziet er zo uit:

xView full post on X

Lijkt echt, is het dus niét.

Wanneer je toch op de knop klikt om je betaalgegevens aan te passen, kom je op een site terecht die verdomd veel lijkt op de loginpagina van Netflix, maar let op: de URL is anders.

Je wordt op de pagina vervolgens gevraagd om je persoonlijke gegevens en betaalgegevens in te vullen. Doe je dat en klik je dan op heractiveer, dan heeft de nepsite al jouw gegevens, met alle nare gevolgen van dien.

Let op, Netflix stuurt dit soort mails waarin om je betaalgegevens wordt gevraagd er niét uit. Krijg je wel zo'n verzoek, dan moeten dus alle alarmbellen gaan rinkelen. Bij twijfel kun je natuurlijk ook altijd direct contact opnemen met Netflix.