In Amerika een icoon, in Nederland nog wat minder bekend: Amazon Prime. Maar daar komt vanaf nu verandering in. WANT, hiephoi, de dienst is sinds vandaag ook in ons koude kikkerlandje beschikbaar.

Wat is Amazon Prime?

Amazon Prime is een soort Netflix + Bol.com + fotodienst + gameplatform in één. Ja, da's best een lijst. Via de dienst kun je niet alleen onbeperkt foto's opslaan, je kunt ook talloze bekroonde series streamen, allerhande gamewedstrijden kijken via Twitch en online shoppen tot je een ons weegt.

De dienst is al in zo'n 200 landen beschikbaar, maar de Benelux bleef onbekend terrein. Tot vandaag. Het staat nog in de kinderschoenen en dus moet je nog even surfen naar de Duitse site, amazon.de/prime, maar daar aankomen spreken ze je al wel aan in het Nederlands.

Product, Mode of transport, Cycling, Transport, Bicycle, Line, Vehicle, Text, Clip art, Font, pinterest

Extra fraai: ter ere van de lancering is een abonnement op Amazon Prime tijdelijk een stuk goedkoper. Vanaf nu tot 31 maart 2017 betaal je maar 3,99 euro per maand, in plaats van 5,99 euro. Een jaarabonnement kost 49 euro.

Series en films streamen

Naast het feit dat je op Amazon Prime talloze producten kunt shoppen (gratis bezorging binnen 1 dag, plús exclusieve kortingen), heeft de dienst geweldige, nieuwe series waarmee je de winter wel doorkomt. En die je, uiteraard, niet op Netflix vindt.

Zo heeft Amazon ook eigen Original-shows, zoals het met awards overladen Transparent en Mozart in the Jungle. Ook bekende series als Seinfeld, Fear the Walking Dead, Community en talloze films zijn er te streamen.

Gamefan? Abonnees ontvangen via Amazon Prime ook exclusieve kortingen op videogames en kunnen een half uur eerder nieuwe items op de webshop bekijken en bestellen.

Kortom: hállo Amazon!