Wie doet het niet? Tijdens het slapen je telefoon aan de oplader en hoppa, de volgende dag ben je weer good to go. Toch is dit een héél slecht idee. 's Nachts je telefoon opladen verhoogt volgens zorgverzekeraars namelijk de kans op brand, weet NOS. En als er iemand verstand van heeft, zijn zij het wel. Toch maar een ander moment kiezen om je telefoon op te laden, dus.

's Nachts je telefoon opladen

Volgens de verzekeraars is er een stijging in het aantal branden en komt dit vooral door elektronische apparaten. 'Met name het aan laten staan van elektronische apparaten en het opladen ervan is een risico,' aldus de verzekeraars. Dit is hoe het zit: wanneer je 's nachts je telefoon oplaadt, blijft je telefoon opgeladen worden, ook al zit hij vol. Dit 'overladen' moet voorkomen worden door de stekker eruit te halen als hij op 100 procent is, maar dat kan niet als je slaapt. En om nou een wekker te zetten om de stekker eruit te halen is ook niet ideaal... Misschien toch maar niet meer 's nachts je telefoon opladen?

Originele opladers

Maar ook andere opladers dan originele opladers zorgen sneller voor brand, aldus het Verbond van Verzekeraars. Gebruik dus altijd de oplader die je bij je telefoon hebt gekregen, of koop een nieuwe alleen bij officiële telefoonwinkels als hij kapot is. Better safe than sorry!

Van: Cosmopolitan NL