Een minimalistische Scandinavische stijl domineerde onze garderobe en onze Instagramfeeds in 2015, in 2016 waren het de flatlays die de kroon spanden. De Instagramstijl van 2017? Die is nog nader te bepalen, maar de Bambi-pose en de Plandid dingen in ieder geval mee naar de winst. 2018 belooft veel goeds voor onze feeds, hieronder vind je vast tien Instagramtrends die je hoe dan ook zult tegenkomen in het nieuwe jaar.

1. Lush Bad

Met 5,8 miljoen #bath-hashtags op Instagram, heeft de standaard badselfie zijn beste tijd gehad. De oplossing? Een luxueuze upgrade – met een bad vol psychedelische bathbombs, exotische bloemen en citrusfruit.

instagramView full post on Instagram

2. Womanspreading

Dat influencers met z'n allen deze – van origine wat onvrouwelijke pose – omarmen, is fantastisch. Bovendien komt er bij deze pose weer wat jarennegentignostalgie naar boven.

3. Glitters all over the place

De KiraKira-app verandert al je Instagramfoto's in een waar glitterschilderij. Early adaptors als Eva Chen en Man Repeller gebruikten deze app vorig jaar al, zeker is dat we hier in 2018 niet meer onderuit komen.

4. Close-up

Een standaard outfitshot is prima wanneer je basic gekleed bent, maar wanneer je gekozen hebt voor een extravagante outfit zou het zonde zijn om je volgers niet mee te laten genieten van de puike details van je outfit. Close-up is the new black.

5. High fashion, low places

High fashion op 'normale' plekken is veel realistischer dan 'Insta-ready' zijn in een 'Insta-ready restaurant.' Tevens lijkt een foto op een normale plek minder vooropgezet dan een shot in een dure, chique omgeving.

6. Ondertiteling

De cool kids van Instagram hebben de trend van ondertiteling onder een foto al snel opgepikt. Wedden dat jij dit in het nieuwe jaar ook op je feed hebt staan?

7. Concave bob

Waar curtain bangs (de wat lagere, nonchalante pony) hét kapsel van 2017 was, neemt de concave-bob het stokje over in het nieuwe jaar.

8. Camouflage

Hoe chaotischer het shot, hoe beter. Zo luidt het credo in 2018. Zorg ervoor dat de kleur van de achtergrond matcht met de voorwerpen op de foto. Sta je zelf op de foto? Meng jezelf dan subtiel in de achtergrond voor een heel arty gram.

9. Kiosk

De kiosk is de nieuwe roze muur van Instagram.

10. Greenhouse

Planten blijven forever cool. Foto's in greenhouses trouwens ook.

Goed nieuws! Je kunt met Instagram je eigen GIFs maken >

Van: ELLE AU