Omdat je soms gewoon alleen maar nieuws wilt lezen dat je blij maakt, verzamelen we dagelijks 5 things to make you happy. Komt-ie.

1. Tony Chocolonely heeft de raarste smaak ooit voor je in de winkel

Lang, lang gelee kwam chocolade in melk, wit en puur, en had je er af en toe wat nootjes doorheen. Inmiddels leven we in geavanceerdere chocoladetijden en zijn er weinig smaken te bedenken die je niet in reepvorm kunt kopen. Tony Chocolonely legt weer eens een nieuwe in de winkel: melk, pompoenpit, cranberry. Hebben we nog niet geproefd, maar als weCuly.nl mogen geloven, is-ie perfect voor de winter:

'Met de nootachtige smaak van de geroosterde pompoenpitjes en de friszure cranberry in Tony's melkchocolade krijg je 't wel warm deze winterdagen.'

Melk, pompoenpit, cranberry. Melk, pompoenpit, cranberry. Mond vol – figuurlijk en letterlijk.

2. Google heeft een spel voor je gebouwd

Privacyinstellingen: vroeg of laat denkt een digitaal mens in 2017 daar over na, en dat zal de komende jaren alleen nog maar vanzelfsprekender worden. Google weet dat ook, en wil je daarom laten zien hoe ze met jouw gegevens omgaan. Dat doen ze niet in een droge presentatie, maar met een heel interactief spel, gebouwd met de makers van Sherlocked; wereldwijd gerenommeerd om hun spelbouwkunsten.

De naam: Google Backstage.

De plek: de Singel in Amsterdam.

De prijs: niets - iedereen is vrij binnen te wippen. Meld je wel eventjes hier aan.

Yellow, Interior design, Room, Furniture, Building, Design, Shelf, Architecture, Ceiling, House, pinterest
Google Backstage
Wall, Design, Architecture, Room, Visual arts, Urban design, Space, Interior design, Facade, Art, pinterest
Google Backstage

3. Heb jij vandaag al tikkertje gespeeld?

Het land speelt vandaag met z'n allen tikkertje. Niet op het plein, maar in onze telefoon: terugbetaaldienst Tikkie heeft samen met Stichting DON iets fantastisch bedacht. Vandaag, op Wereld Diabetes Dag, stuurt iedereen elkaar een tikkie van 5 euro, die uiteraard naar DON gaat. Al getikt?

https://metrouk2.files.wordpress.com/2016/03/star-wars-tag.gif

4. Deze Australische kapper knipt daklozen in Amsterdam

Taylor Jardine kwam vier maanden geleden naar Amsterdam. Hij komt uit Australië, waar hij een fantastische jeugd had; tot zijn 14e, toen zijn vader werd ontslagen, zwaarder begon te drinken en zijn moeder het gezin nog maar net bij elkaar kon houden. Kortom, hij heeft gezien hoe snel het fout kan gaan en hoe dichtbij dakloosheid kan zijn. Wat hij nu wil? Daklozen knippen en een razend goede kapper worden door stage te lopen bij, volgens Jardin, de beste kapper van Amsterdam: Paul Day. Day heeft al toegezegd – het enige wat hij nog nodig heeft, is wat geld om van te leven en kappersspullen te kopen. Kun je 'm hier geven.

[youtube ]https://www.youtube.com/watch?v=8lsInsbnZuY&hd=1[/youtube]

5. Dit is een club zoals je die nog nooit zag

Zag je ze al eens optreden bij Oerol of Zwarte Cross, of in het buitenland, op festivals in Barcelona, Madrid, Milaan of Berlijn, dan moeten ze zijn blijven hangen in je geheugen; de belachelijk goeie dansers van Club Guy & Roni vormen samen not your everyday dansgezelschap. De internationale groep – in 2002 in Groningen opgericht door Guy Weizman en Roni Haver – steekt net zo veel liefde in hun verschijning als in hun choreografieën en de muziek. Hun voorstellingen haken immer in op hedendaagse thema's (favoriet is vrijheid), zijn een tikkie rauw maar altijd met een humoristische noot, én in samenwerking met net zulke getalenteerde kunstenaars en muzikanten als zij dansers zijn.

Waarvan akte in hun nieuwste Grand Theater Tour, waarin ze samen met de muzikanten van Slagwerk Den Haag door heel Nederland optreden met de show TETRIS Mon Amour, waarvoor de Nederlandse modeontwerper Evgeniia Shalimova de kostuums maakte, en dat oogt als – en we quoten de Volkskrant – 'een dynamisch universum als in een verslavend computerspelletje'. Sluiten we ons volledig bij aan.

Ze zijn al even op pad, maar er zijn nog wat data over waar tickets voor verkrijgbaar zijn.

youtubeView full post on Youtube