Nu we Prins Harry en Meghan Markle's verloving even hebben kunnen laten bezinken, is het tijd om iets verder te kijken. Hun eerste interview was ongetwijfeld de schattigste twintig minuten die we in lange tijd hebben gezien. De liefdevolle blikken, het handje vasthouden en het lachen, het lijkt alsof de twee elkaar helemaal hebben gevonden.

preview for Prince Harry and Meghan Markle’s Proposal Story is Literally Perfect!

Tijdens het grootste gedeelte van het interview kijkt Meghan verlangend en liefdevol naar haar toekomstige man. Dat kunnen we haar niet kwalijk nemen — goed gedaan Meghan — maar het steady oogcontact tussen de twee viel ons zeker op. Wat betekent het? 'Het is duidelijk dat ze niets voor elkaar verbergen, of proberen hun emoties voor ons te verbergen,' vertelt Traci Brown, lichaamstaalexpert en auteur van Persuasion Point: Body Language and Speech Influence aan GoodHousekeeping.com. Door de camerastandpunten is het wel moeilijk te zeggen of Meghan direct naar Harry kijkt, naar haar ring of naar de zijkant — maar we vermoeden een mix van alles.

Het hele interview houden ze elkaars hand vast. Blanca Cobb, lichaamstaalexpert en auteur van Method of Masters zegt dat het een manier is om elkaar gerust te stellen. 'Tijdens het interview rusten Harry's arm en hand op Meghans bovenbeen, terwijl zijn hand tussen die van haar gevouwen zit. Het is een teder, geruststellend gebaar tussen de twee.'

Suit, Event, Formal wear, Conversation, White-collar worker, Gesture, Tuxedo, Smile, pinterest
Prins Harry en Meghan Markle houden elkaars hand vast.

Meghans hand ligt opvallend bovenop de hand van Harry, maar dat betekent niet dat ze drang naar controle heeft. 'Gewoonlijk ligt de hand van degene die de controle heeft bovenop, maar in dit geval betekent het niet per se dat Prins Harry geen controle heeft. Soms betekent het dat je je hand laat pakken om jezelf wat extra comfort te geven.' Dus Prins Harry wilde gewoon wat extra liefde.

Eerst liefde, dan het huwelijk en dan gaan mensen zich afvragen wanneer de kinderen komen — vooral als je een royal bent. Toen het onderwerp aangesneden werd, kapten Harry en Meghan het gesprek af — maar leken graag te willen zeggen dat ze in de toekomst wel een gezin willen stichten. 'Toen Harry praatte over het krijgen van kinderen, toonde Meghan wat tekenen van zenuwen toen ze haar haar aanraakte en in korte tijd een aantal keer knipperde met haar ogen. Een toename van knipperen met de ogen is een oncontroleerbare psychische reactie op angst of opwinding,' legt Cobb uit.

Pink, Formal wear, Suit, Event, Tuxedo, Photography, Tie, Fashion accessory, Magenta, Conversation, pinterest
Prins Harry en Meghan Markle praten over de diamanten van Prinses Diana in de ring van Meghan.

Hoewel het gesprek over het algemeen licht en vrolijk was, waren er momenten dat het stel een paar seconden de tijd nam om na te denken over een aantal moeilijke momenten waarmee ze werden geconfronteerd. Zoals de herinnering aan Harry's moeder en de kritiek op Meghans etniciteit. Op beide momenten was het koppel duidelijk met hun woorden en lichaamstaal. 'Toen de interviewer de kritiek op Meghans komaf benoemde, keek ze weg van de camera en draaiden haar lippen een fractie van een seconde naar beneden,' vertelt Cobb. 'Je zag ook dat Prins Harry naar Meghan keek om te zien of ze in orde was.'

Het maakt niet uit hoeveel jaar het geleden is, het gesprek over Prinses Diana's dood blijft hartverscheurend, vooral als Harry en William er zelf over praten. Toen ernaar gevraagd werd, klonk Harry somber en weloverwogen in zijn woordkeuze. 'Toen Prins Harry over zijn moeders diamanten vertelde, als onderdeel van de verlovingsring, wreef Meghan zacht met haar duim over zijn hand als stille aanmoediging en steun. Dit is een non-verbale manier om te zeggen, "Het is goed zo. Ik ben bij je,"' aldus Cobb. Meghan weet als geen ander hoe belangrijk Prinses Diana is voor Harry.

Suit, White-collar worker, Event, Businessperson, Official, Conversation, Formal wear, Management, Gesture, Tuxedo, pinterest
Prins William en Kate Middleton tijdens hun eerste interview in 2010.

Een ding staat vast: Harry en Meghan zijn gek op elkaar — en dat zouden ze ook moeten zijn. In tegenstelling tot Prins William en Kate, is dit nieuwe koppel minder keurig of typisch Brits. 'Wat we van William en Kate zien is meer typisch Brits. Ze zijn gereserveerder,' zegt Brown. In hun eerste interview (alweer zeven jaar geleden!), is het koppel niet zo aanhankelijk en nemen ze elkaars lichaamstaal over — maar waren ze natuurlijk ook zo excited zoals je zou verwachten.

Bij Harry en Meghan zien we een meer ontspannen relatie. 'Je ziet Harry's leuke kant en Meghans Amerikaanse invloed op het koppel. Ze laten veel meer affectie zien en dat gaat de basis zijn voor hun relatie.'

Is het al mei 2018?

Van: Good Housekeeping US