The holidays are coming! En dan moet je natuurlijk wel weten welk kerstnummer jij het hardst moet meezingen wanneer-ie weer voor de 652ste keer op de radio komt.

Zoek niet verder: dit is het kerstliedje dat op jouw lijf geschreven staat, en dat allemaal op basis van je sterrenbeeld.

Dit is jouw ultieme kerstliedje volgens je sterrenbeeld

Steenbok

22 december tot 19 januari

Jouw nummer: Band Aid - Do They Know It's Christmas?

Jij vindt al die decoraties, tierlantijntjes en commerciële bedoeningen allemaal leuk en aardig, maar Kerst betekent voor jou vooral denken aan je medemens. Je bent wat serieus aangelegd en doet liever iets goeds en nuttigs dan dat je voor je uit zit te staren. Het liefst zou je tijdens de feestdagen in een daklozencentrum helpen met het uitdelen van voedsel, maar aangezien je schoonfamilie erop staat dat je aanschuift bij het kerstdiner, heb je daar helaas geen tijd voor.

youtubeView full post on Youtube

Waterman

20 januari tot 18 februari

Jouw nummer: Sia - Santa's Coming For Us

Eigenzinnig en origineel, dat ben jij, Waterman. Jij doet liever niet aan die kerstklassiekers, dus ga jij voor het nieuwe geschut binnen de christmas songs. Michael Bublé kan je niet luchten of zien — laat staan naar luisteren — dus stel jij de kerstplaylist samen met de allernieuwste en hipste kerstliedjes. Jij weet altijd weer die verrassende wending te geven aan iets wat in eerste instantie zo traditioneel lijkt.

Vissen

19 februari tot 20 maart

Jouw nummer: Britney Spears - My Only Wish (This Year)

Dit nummer past zo goed bij jou, omdat je misschien eindelijk écht weet wat je wil deze Kerst als je 'm maar vaak genoegt meezingt. Jij bent altijd een beetje wispelturig, mysterieus en vindt het maken van beslissingen maar een lastige bedoening. Een verlanglijstje opstellen deze Kerst is voor jou dan ook een onmogelijke opgave. Dan wordt het maar een verrassing, je hecht er toch niet zoveel waarde aan. Zo ben je dan ook wel weer.

Ram

21 maart tot 19 april

Jouw nummer: Train - Shake Up Christmas

Ram, het liefst zou jij altijd op avontuur gaan. Zo gek is het dus niet dat je niet mega enthousiast wordt van het idee dat je traditioneel aan het kerstdiner moet zitten. Het liefst zou jij Kerst he-le-maal omgooien (shake up, snap je 'm). Lekker spontaan naar de zon of een dagje naar de sauna - hoe dan ook: het moet een keer totáál anders.

Stier

20 april tot 20 mei

Jouw nummer: Andy Williams - It's the Most Wonderful Time of the Year

Dit kerstliedje is echt op jouw lijf geschreven. Kerst is voor jou het hoogtepunt van het jaar. Als het zomer is, begin jij al met aftellen. November is voor jou de maand dat je eindelijk los kunt, want: HET IS AL BIJNA KERST! Daarom vind jij eigenlijk elk kerstnummer helemaal het einde, maar op nummer één staat natuurlijk hét nummer dat die fantastische tijd zo goed beschrijft.

Tweelingen

21 mei tot 20 juni

Jouw nummer: Ariana Grande - Santa Tell Me

Jij bent jeugdig en past je makkelijk aan, dus eigenlijk kan je alles wel meezingen. Maar als jij mag kiezen, schreeuw je natuurlijk het liefst mee met Ariana Grande. Of Justin Bieber, dat vind je ook niet verkeerd. Dit zijn jouw echte guilty pleasures en je schaamt je er ook niet voor. Het zijn gewoon de nieuwste klassiekers en dat begrijp jij compleet.

Kreeft

21 juni tot 22 juli

Jouw nummer: Mariah Carey - All I Want for Christmas Is You

Ach ja, Kerst. Dat is toch wel echt jouw favoriete feestdag, Kreeft. Kerst draait natuurlijk om de liefde en dat vind jij maar mooi. Ook al besteed je de feestdagen dit keer misschien niet met een special someone, jij kan heel erg genieten van mensen die de liefde wél gevonden hebben. Stiekem droom jij ook van de ware — dan kan je eindelijk je eigen versie van All I Want for Christmas Is You zingen.

Leeuw

23 juli tot 22 augustus

Jouw nummer: Kylie Minogue - Santa Baby

Jij bent een echte flirt, Leeuw. Vooral tijdens de holidays ga jij lekker je gang — mensen lijken toch nét wat toegankelijker te zijn als de feestdagen naderen. Toch ben jij ook wel romantisch van aard en laat je die kant van jezelf de overhand krijgen tijdens het feestelijke seizoen. Misschien is die ene flirt wel een blijvertje? Laat die kerstborrels maar komen. (Natuurlijk het liefst met karaoke waar jij heel hard Santa Baby kan meezingen.)

Maagd

23 augustus tot 22 september

Jouw nummer: Chris Rea - Drivin' Home For Christmas

Kerst draait voor jou om traditie: een versierde kerstboom, veel lichtjes, lekker eten en de echte klassiekers wanneer we het hebben over kerstmuziek. Jij bent een type dat het liefst een onesie (mét kerstprint) aantrekt en goed geniet van je vrijheid en de tijd die je met je familie kan besteden. Zonder naar buiten te gaan natuurlijk. Oké, misschien alleen wanneer je naar home drivet voor christmas.

Weegschaal

23 september tot 22 oktober

Jouw nummer: Daryl Hall & John Oates - Jungle Bell Rock

Dit nummer kan jij van begin tot eind meezingen. En eerlijk gezegd komt dat vooral door je favoriete film, Mean Girls. Jij ziet jezelf wel playbacken in zo'n sexy kerstpakje. Het origineel vind je natuurlijk ook leuk, maar je kan het niet helpen om er dan ook een leuk dansje bij te doen. Verder is Kerst voor jou voornamelijk een sociale activiteit — lekker kletsen met je familie, lachen met je vriendinnen en flirten met die ene leuke jongen. En dan het liefst in je fleeky kerstoutfit.

Schorpioen

23 oktober tot 21 november

Jouw nummer: Wham! - Last Christmas

Voor jou draait Kerst om passie en intense emoties. Je kan daarom ook heel goed meevoelen met Last Christmas van Wham! — het ultieme kerstliedje volgens jou. Het ene moment kan jouw hart helemaal overlopen van liefde, het andere moment schiet je vol, omdat Kerst nu eenmaal veel emoties bij je oproept. Twee lovers die verenigd worden, een alleenstaande oma die verrast wordt door haar familie of een real life Scrooge die vergeven wordt — jij kan het allemaal niet aan.

Boogschutter

22 november tot 21 december

Jouw nummer: Bianca Ryan - Couldn't It Be Christmas Everyday?

Want dit is letterlijk iets wat jij je afvraagt: kan het niet élke dag Kerst zijn? Vol enthousiasme, energie en met een goed humeur ben jij al helemaal klaargestoomd voor de feestdagen. Niets brengt jou beter in de stemming dan een heerlijke playlist vol kerstknallers. Hoe meer enthousiasme, hoe beter. Voor jou al oud nieuws, want jij hebt alle afspeellijsten allang grijs gedraaid terwijl je de kerstboom optuigde - drie weken geleden.

Van: Cosmopolitan NL