Wat hebben Harrison Ford, Joaquin Phoenix en Seal (en uh, Harry Potter) allemaal gemeen? Behalve dat het indrukwekkende entertainers zijn, hebben ze allemaal een litteken op hun gezicht.

En dat maakt ze blijkbaar bijzonder aantrekkelijk.

Harry Potter

Onderzoekers van de universiteiten van Liverpool en Stirling wilden weten wat Harry Potter in zich had om Ginny zo ver te krijgen met hem te trouwen.

Daarom vroegen ze 147 vrouwen en 76 mannen hoe aantrekkelijk zij 8 verschillende mensen van het andere geslacht vonden. De helft van de deelnemers kreeg de originele foto's van deze mensen (zonder littekens) en de andere helft kreeg beelden die waren gefotoshopt met littekens.

Uit de antwoorden bleek dat het mannen niet uitmaakt of vrouwen littekens hebben of niet. Vrouwen daarentegen vinden mannen met een litteken wel aantrekkelijker (voor een relatie op de korte termijn).

'Vrouwen vinden littekens waarschijnlijk aantrekkelijk voor kortere relaties omdat ze mannelijkheid uitstralen,' legt onderzoeksauteur Dr. Rob Burriss uit. 'Mannelijkheid legt een verband met hoge testosteronniveaus en zijn daarom een indicator van een goede genetische aanleg.'

Met andere woorden, littekens geven een ruige bad boy-vibe en die is dan weer onweerstaanbaar voor een no-strings-attached-flirt. Noem het het James Bond-effect — het daten van zo'n man lijkt gevaarlijk, en is waarschijnlijk gedoemd te mislukken, maar toch verleidelijk.

Een onbeschadigd en glad huidje bij een man zendt de tegenovergestelde boodschap uit. Mannen zonder littekens zullen eerder worden bestempeld als zorgzaam en voorzichtig, en worden daarom gezien als meer geschikt voor langdurige relaties.

Van: Esquire NL