Omdat je soms gewoon alleen maar nieuws wilt lezen dat je blij maakt, verzamelen we dagelijks things to make you happy. Komt-ie.

1. De allereerste 4DX-bioscoop staat nu in Nederland. Ja, viér-dee. Wat dat inhoudt? Dat je stoel meebeweegt, dat je wind voelt, dat je misschien soms wel iets als regen voelt als het op het scherm ook regent, en onweer gebeurt ook gewoon in de zaal. Cool, heel cool, en een goede reden om naar Rotterdam te gaan; de 4DX is tot nu toe alleen nog te bekijken in de Dolby Cinema-zaal in Pathé de Kuip. Maak je wel op voor veel medebezoekers; Pathé de Kuip is de drukst bezochte bioscoop van Nederland.

https://media3.giphy.com/media/1qqqPSm1TLwK4/giphy.gif

2. Zoek je nog een kerstboom? IKEA heeft er eentje voor een euro. Ja! IKEA heeft z'n jaarlijkse kerstbomenactie weer: je koopt een boom voor twintig euro, en krijgt een IKEA-tegoedbon van 19 euro. Goede deal, toch? Hier vind je een overzicht van waar je de kerstbomen kunt vinden.

https://media3.giphy.com/media/kh8EIea2n6ysM/giphy.gif

3. Er is nog een reden om naar Rotterdam te gaan: een regenboogschaatsbaan. We blijven nog even in Roffa, want daar is sinds vorige week de regenboogschaatsbaan open. Ja, een regenboogschaatsbaan. Wat dat inhoudt? Gewoon schaatsen, maar dan in een gekleurde slurf, en dat ziet er dus fantastisch uit:

instagramView full post on Instagram

Nah!

4. Psst: mogen we je nog even wijzen op onze 365 manieren om iedere dag internationale vrouwendag te vieren? Zie het als een adventkalender, maar dan leuker. Op zes december tippen we Angelica Hicks, illustratrice die op grappige wijze actuele (politieke) ontwikkelingen op de hak neemt. Volgen.

5. Tot slot, een klein lief verhaal over een dronken buidelrat. In Florida troffen eigenaren van een slijterij onlangs een kleine, onverwachte inbreker aan: een buidelrat. Ze vonden het beestje naast een opengebroken fles Bourbon-whiskey, die bij de vangst inmiddels leeg was. Het arme dier was ladderzat. Een verzorger: 'Ze was gedesoriënteerd, kwijlde en was abnormaal bleek.' Er werd besloten vocht toe te dienen, zodat de alcohol in het bloed werd verdund, en dat werkte: een paar dagen later was het diertje er gelukkig weer bovenop, en afgelopen donderdag is hij weer vrijgelaten. Echt gebeurd.

https://media3.giphy.com/media/gU1rPn0hOxoK4/giphy.gif