Kate Middleton is altijd heel vriendelijk wanneer ze zich in het publiek begeeft. Als je geluk hebt wil ze zelfs wel even vriendelijk lachen voor een selfie. Maar wat ze echt nooit zal doen, is een handtekening uitdelen. Noch de andere leden van de Britse Koninklijke familie trouwens.

Wat wil het geval? Het is haar verboden dit te doen, zo weet Express, omdat die handtekening dan zou kunnen worden vervalst. Kate's schoonvader Prins Charles, slaat zulke verzoeken klaarblijkelijk zelfs af met de mededeling: 'Sorry, they don't allow me to do that.'

Voor Meghan Markle zal dit wel even wennen zijn, want als actrice heeft zij in haar leven al de nodige handtekeningen uitgedeeld. Ze zal de verzoeken om haar handtekening vanaf nu af moeten slaan.

Ook wat selfies met fans betreft zal er voor haar het nodige veranderen. De keren dat leden van het Britse koningshuis poseerden voor een selfie van een fan zijn op één hand te tellen. Heel af en toe willen Prins Harry en Prins William nog wel eens een uitzondering maken (al heeft Harry ooit gezegd dat hij er een hekel aan heeft als mensen selfies willen maken) maar over het algemeen worden verzoeken tot selfies vriendelijk afgeslagen, omdat het veel te veel tijd in beslag neemt en hen afhoudt van hun werkzaamheden.

Smile, Hand, Uniform, Interaction, Celebrating, Gesture, Wrist, Costume accessory, Sunglasses, Blond, pinterest
Getty Images

Koningin Elizabeth op haar beurt heeft al eens haar verbazing over het fenomeen selfies geuit. Ze noemde het 'disconcerting' en 'strange' dat mensen proberen selfies met haar te nemen. Ze vindt het waarschijnlijk ongemanierd dat mensen op hun scherm staan te turen wanneer zij komt opdraven als gast. En gelijk heeft ze. Tegen de ambassadeur van de VS, Matthew Barzun zei ze volgens Tatler: 'I miss eye contact'.

Amen.

Van: Harper's BAZAAR NL