Elke witte wijn, van Chardonnay tot Sauvignon Blanc, heeft namelijk zijn eigen beste temperatuur. Onze collega's van ELLE Eten vertellen je wanneer jouw favo alcoholische versnapering op z'n best is.

Dit is wél de juiste temperatuur

De ideale temperatuur voor je witte wijn is niet die van de koelkast, tussen de twee en vier graden Celsius, al zou je dat misschien denken. Lichte tot medium witte wijnen, zoals Sauvignon Blanc en Pino Grigio, smaken het best als je ze drinkt op een temperatuur tussen de zeven en tien graden Celsius. De wat zwaardere witte wijnen, Chardonnay bijvoorbeeld, zijn juist beter als ze nóg warmer zijn: tussen de tien en dertien graden Celsius.

Dat smaakt naar meer

Als witte wijn te koud wordt geschonken, vervagen de aroma's en smaken. Oftewel: alles waar je 'm voor drinkt. Harstikke zonde. Drink jouw witte wijn dus liever iets warmer en hij zal beter smaken dan ooit.

Geen thermometer nodig

Nee, je hoeft heus geen fancy wijnthermometer aan te schaffen om de juiste temperatuur bij te houden. Zet net zoals gewoonlijk je fles in de koelkast, maar let er op dat je 'm net iets eerder eruit haalt: zo'n tien tot vijftien minuten voordat je 'm wil schenken. Zo warmt-ie ietwat op.

5 drankjes die hoofdpijn verminderen >

Bron: ELLE Eten