Omdat je soms gewoon alleen maar nieuws wilt lezen dat je blij maakt, verzamelen we dagelijks things to make you happy. Komt-ie.

1. Pssst: Jessica Chastain is morgen in het land. Wat een timing, hè? Net nu Amsterdam een winterwonderland is, komt ze onze stad bezoeken. Morgenavond vindt in Tuschinski namelijk de première plaats van haar nieuwste film, Molly's Game, waarin ze een voormalig professioneel skiester speelt die na een ongelukkige val een totaal andere carrière opbouwt – ze gaat haar eigen pokertoernooien organiseren, waarin ze de crème de la crème uit Hollywood en de zakenwereld voor tonnen laat spelen. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de echt bestaande Molly Bloom (zie haar hier op de bank bij Ellen DeGeneres) en een fantastisch goede film (ELLE heeft 'm al gezien). Gaan we Chastain morgen ontmoeten? Natuurlijk. Hou ELLE.nl in de gaten, hè.

2. Je vindt vandaag véél kortingen op het web. Black Friday, de internationale koopjesdag, gemist? Geen zorgen, vandaag is het Green Monday; een vervolg op Black Friday, bedacht door eBay, voor iedereen die er niet bij kon zijn op Black Friday. Opnieuw grote kortingen dus: dat je 't weet. Hopen wij stiekem ook op een Green Monday die, zoals de naam eigenlijk doet vermoeden, goed is voor de planeet.

3. Heb je koude voeten gehad, dit weekend? Daarop voortbordurend: wacht dan nog even met het kopen van wollen sokken, want vanaf vrijdag kun je namelijk terecht in het Geitenwollen Sokken Atelier van Vandebron. Vandebron is een jong energiebedrijf dat de overstap op duurzame energiebronnen wil versnellen. Het levert honderd procent groene energie, voor een relatief normale prijs. Nu mag de geitenwollensok wel onder handen worden genomen en dus is er gepartnerd met schoenontwerper Luc Aarts. Vrijdag en zaterdag bewerkt hij aan de Prinsengracht op nummer 715 live sokschoenen gemaakt van de geitenwollensok. Weees er snel bij; de pop-upshop staat maar twee dagen.

4. Vertellen we je meteen alvast over de Warmetruiendag. Want die zit er ook aan te komen, zij het pas op 2 februari, een dag waarvan je nu al weet dat het heel koud gaat worden. Op Warmetruiendag stelt Greenchoice de vraag: gaan we voor klimaatverandering of gedragsverandering? Kortom: draai je je verwarming flink omhoog of trek je een warme trui aan? Komende donderdag peilt het team van Warmetruiendag alvast op Museumplein wat ieders mening is over het klimaat. Wat jij kunt doen, is een prachtige foto maken in je mooiste warme trui en die delen met de hashtag #warmetruiendag of #truifies. Jort Kelder, Donald Duck, Helga van Leur en Mart Smeets doen in ieder geval al mee.

5. Jij krijgt vrij, en jij krijgt vrij, iedereen krijgt vrij! Gaan we nog iets over het weer zeggen? We gaan nog iets over het weer zeggen. De scholier is vandaag namelijk blij: veel scholen geven vrijaf door de sneeuwval en code oranje, en ook veel werkgevers zijn vandaag soepel. Ook goed nieuws: veel mensen hebben geluisterd naar het advies om niet de weg op te gaan, want de ANWB noemt het geringe aantal auto's dat er vandaag op de snelweg te vinden is 'ongekend'. Tot slot nog een waarschuwing van Rijkswaterstaat die we graag door willen geven: de wegen lijken op veel plekken 'schoon', maar door de vrieskou kunnen die nog steeds heel glad zijn. Blijf dus zachtjes rijden, hè.