Afgelopen maandag werden de genomineerden voor de Golden Globes van 2018 bekendgemaakt, en die vielen niet al te goed. Zo werden er opmerkelijk genoeg geen vrouwelijke regisseurs genomineerd (terwijl Greta Gerwigs film Lady Bird nu al dé must-see van volgend jaar is) en was de nominatiepoel weer voornamelijk erg blank.

Een welkome verrassing was de nominatie voor de jonge Katherine Langford, die begin dit jaar hoge ogen gooide met haar vertolking van Hannah Baker in Netflix' 13 Reasons Why. De 21-jarige Katherine maakt kans op de Golden Globe in de categorie Beste Actrice in een Dramaserie en kon het zelf niet geloven:

instagramView full post on Instagram

Ook Selena Gomez, de drijvende kracht achter de serie, jubelde op social media over Katherines nominatie:

Welverdiend ook, als je het ons vraagt, maar veel Netflix-kijkers zijn het daar niet mee eens en uiten nu via Twitter hun onvrede.

13 Reasons Why kreeg eerder dit jaar veel kritiek door de manier waarop ze hoofdrolspeler Hannah Baker, haar zelfmoord en seksueel misbruik neerzetten. En velen zijn nu van mening dat daarvoor geen nominatie mag worden gegeven:

Gelukkig zijn er ook mensen die het voor haar opnemen:

En ook Netflix Australië/Nieuw-Zeeland komt in actie:

Verdeeldheid alom dus, maar feit blijft dat de 21-jarige Katherine een enorm talent is. Hou haar in de smiezen dus.

De Golden Globes 2018 worden zondagnacht, op 7 januari 2018, uitgezonden. Uiteraard doet ELLE.nl dan weer traditiegetrouw live verslag dus hou 'm hier.