Omdat je soms gewoon alleen maar nieuws wilt lezen dat je blij maakt, verzamelen we dagelijks things to make you happy. Komt-ie.

1. 'Mag ik een cappuccino, een water en zestig mopshondjes om mee te knuffelen, alsjeblieft?'

Ja, echt: in januari kun je naar het mopshondjescafé. Of eigenlijk gewoon naar café Ruyschkamer; op 28 januari toveren zij hun café om tot Pug Café, en kun je een dag lang met zestig mopshondjes knuffelen. Het genie achter dit idee is Katja Heinrich, eigenaar van evenementenbureau Fixers Group. Ze wilde iets 'leuks en schattigs' voor zichzelf in de druilerige januarimaand, en gezien ze groot mopshondliefhebber is, werd het een pop-up-mopshondencafé. Een schot in de roos, want de mopscommunity is gróót en on it.

Heinrich aan Het Parool: 'Het event is pas twee dagen bekend en we hebben al zeventig mopsouders die met hun pug naar Amsterdam komen. Bedenk dat je als mopsouder vaak minstens twee hondjes hebt, dus dat er straks ontzettend veel kwispelende, likkende hondjes rondlopen.'

Allerleukst: je mag ook komen als je geen hond hebt, maar gewoon een beetje wilt knuffelen. Heinrich: 'Natuurlijk mag dat. Het wordt natuurlijk een hondenhemel. Hoe vaak krijg je de kans dat je ergens op de grond kunt gaat zitten om te knuffelen met tientallen koddige, rimpelige, schattige mopshondjes?'

De wereld is mooi.

2. Prins Harry interviewde Barack Obama en de onderlinge grapjes zijn hartverwarmend

Prins Harry en Barack Obama zijn geen vreemden van elkaar – tijdens de Invictus Games viel al op hoe goed ze het met elkaar konden vinden – maar toch was eerstgenoemde zenuwachtig toen hij Obama interviewde voor The Today Show van BBC. Het interview wordt pas 27 december uitgezonden, maar in dit filmpje zien vast de lieve chemie tussen de twee.

[facebook ]https://www.facebook.com/bbcworldservice/videos/vb.163571453661989/10155926792448895/?type=2&theater[/facebook]

3. Er is een Nutella-lippenstift

Geinige gimmick voor die Nutella-freak uit je familie: je kunt nu lippenstiften kopen met een Nutella-geur. De naam: Nude-tella.

Kosten: 60 dollar. Maar dan heb je ook wat, hè. Koop je hier.

4. Iets anders: volg vooral Maaike Ottoy op Instagram

Twee jaar geleden voelde Maaike Ottoy zich niet goed, en dus kwam ze in het ziekenhuis terecht. Normaal gesproken ben je daar zo weer uit, maar Ottoy bleef er een jaar; totdat ze de diagnose ASS, autisme, kreeg en dingen op z'n plek vielen. Afijn; wat haar in de tussentijd enorm hielp en waarvan ze ontspande, was het maken van collages en dat snappen we, want ze is er fantastisch goed in. Volgen:

instagramView full post on Instagram

[instagram ]https://www.instagram.com/p/BSnppIgFj4G/?taken-by=... [/instagram]

5. Tot slot: de wasbeer vestigt zich weer in Nederland!

Bevestigd door de Zoogdiervereniging: de wasbeer plant zich weer voort in Nederland. Hoera! Jagers zagen afgelopen zomer een moederwasbeer met jongen in Zuid-Limburg, en dat is volgens de Zoogdiervereniging genoeg bewijs voor het feit dat de wasbeer zich hier weer vestigt. De laatste keer er een wasbeer met jongen in Nederland werd gezien, was in 1987.

In Duitsland leven een miljoen wasberen: tijdens de Tweede Wereldoorlog werden veel fokkerijen gebombardeerd, en de wasberen die toen ontsnapten, overleefden in het wild, en lijken nu dus ook uit te breiden naar Nederland.

Wel een kleine waarschuwing van de vereniging: het dier is een exoot en kan ziektes met zich meedragen. Niet zomaar aaien, dus.