Echt, ik ben voor het leven verpest. Ook qua reizen, want Australië mag dan aan de andere kant van de wereld liggen, met een upgrade naar business class (ja, ik was so luckyluckylucky) lijkt het opeens zo ver niet meer. Zeker niet als het een upgrade naar de nieuwe business class van Cathay Pacific is: niet alleen kan ik nu nooit meer economy reizen, ook andere business classen hebben voor mij afgedaan.

SLUMDOG MILLIONAIRE

Bij Cathay heb je een BED! Van twee meter lang! Met een dekbed! Een 15 inch TV! Een cute toilettasje vol met Dermalogica-goodies! Champagne all the way! Van opwinding kon ik nauwelijks slapen. Gelukkig waren er die kleine honderd films en series die ik kon bekijken op mijn tv – ik heb nu eindelijk gezien waarom Slumdog Millionaire al die Oscars gekregen heeft.

Had je me niet even kunnen waarschuwen dat het ook een verschrikkelijk zielige film is?! Ik zat te wenen onder mijn dekbedje. Al kon ik door mijn tranen wel zien dat de beeldschone Freida Pinto ook beeldschoon gestyled was in gele kaftans en gele sjaals. Geel is normaal niet een kleur die ik zo zou oppakken, maar nu heb ik een foto van Freida met sjaal in mijn agenda geplakt voor mijn wish list.

ZO ZEN

Maar goed. Australië dus. Niet dat ik je echt heel jaloers wil maken, maar ik heb geknuffeld met koala’s (die heerlijk ruiken by the way, dankzij een dieet van louter eucalyptusbladeren), ik heb geluncht met lorekeets, ik heb neus aan neus gezeten met een wallaby-baby, en kangoeroes uit mijn hand laten eten.

Ik heb bush craft geleerd van Aboriginals in het regenwoud (ik weet nu dat kylie een boomerang is die niet terugkomt), heb op veertig meter hoogte langs de toppen van woudreuzen gelopen, dagenlang door de outback gereden, pootjegebaad in verschillende oceanen. Dahling, ik ben echt zo zen nu. Geef mij maar een boom om naar te staren en ik ben een tevreden mens.

CHEAP-ASS ARMBANDJES

Shoppen, hoor ik je iets fluisteren over shoppen? Tja, dat was wat moeilijker in de bush natuurlijk. Dus ik kreeg mijn kick vooral in toeristenshops onderweg: hallo knuffelwombat en cheap-ass armbandjes! Maar je hebt het natuurlijk wel tegen iemand die met pailletten en parelsnoeren door de bush reist, dus laat het maar aan mij over om in de outback van Western Australia toch nog wat te scoren.

Bij Anfi in Margaret River (op Fern Avenue, mocht iemand toevallig in de buurt zijn, doe dan meteen even de groeten aan winkeleigenaar Anna) vond ik een cool zomerjurkje van het Australische merk Body by Dainy Sawatzky, een ex-ballerina die nu haar eigen lijn heeft die helemaal lokaal geproduceerd wordt. En middenin het Boranup Karri Forest (ja, je zal er maar toevallig langsrijden) trof ik een galerie met een hele vitrine vol must-have parelsieraden van ontwerpster Meika.

NATURAL GIRL

En je wilt ook nog een update over sterren? Echt, ik heb zoveel sterren gezien, wel een hele hemel vol, van Zuiderkruis tot Saturnus met ringen (de laatste zichtbaar door een telescoop die middenin het regenwoud opgesteld stond, zo cool!).

Je hoort het, ik ben totaal gebrainwashed en een nature girl geworden. Ik moet maar snel een flinke stapel fashion- en gossipmags kopen om mijn heimwee naar Australië te dempen. En kan ondertusssen de temperatuur flink omhoog zodat ik met mijn Ozzie aanwinst kan pronken?

PSYour wish is my command: onderweg heb ik een vogelbekdier voor je ingecheckt! Ik zeg: een knuffel is de nieuwe It-bag.