DE BESTE SHOWS

Het was pure nostalgie, het optreden van gelegenheidsrockband Them Crooked Vultures, met Dave Grohl (drummer van Nirvana) weer achter de drums. Hij doet het fantastisch als zanger bij Foo Fighters, maar god wat is-ie geweldig als beukende, stomende drummer. En dat vonden meer dames, zo maakten wij op uit de ooh's en aah's om ons heen.

Een andere absolute prachtshow was die van Florence and the Machine. Deze sprookjesachtige dame met haar betoverende muziek is gemaakt voor het podium. Haar show stond als een huis, net als haar stem. En dan die waanzinnige, zwierige jurk met een body van zilverwerk. Het was leuk om te zien hoe deze tevoorschijn kwam wanneer ze pirouettes over het podium maakte.

CHECK DE HIPSTERS @ LOWLANDS!

DE GROTE NAMEN

Kijk, Snoop Dogg was natuurlijk briljant met zijn enorme blingmicrofoon. Plus: hij kreeg een wietplant cadeau van het publiek waar hij spontaan een fantastische rap over maakte. Arctic Monkeys speelden een keurige set met alle meezingers, net als de Kaiser Chiefs. En Lily Allen deed gewoon heerlijk laissez-faire. Het publiek zong prima mee, ze droeg bovendien geweldige paillettenmake-up à a Bat For Lashes en stook lekker puh een sigaret (of was het nou een joint) op tijdens de show. Fuck you very much.

DE ONTDEKKINGEN

We werden er in eerste instantie een beetje door opgeschrikt, de metalrave van Enter Shikari. Maar deze band rockt! Ze maken een flinke portie mooie herrie, met vleugjes rave, metal, rock en dance. Een absoluut feest om naar te luisteren, vooral lekker in de auto denken wij. En weet je wat ook geweldig leuk en dansbaar was? De Zwitserse metalgypsy-jazz van Mad Manoush. Die zetten in no-time de Limatent op stelten. Hun muziek is een must-have voor een goed dansfeestje.

DE SFEER

Heerlijke sfeer, veel zon, weinig agressie, leuke mensen. Twee minpuntjes. De eerste: het was echt héél erg druk. Af en toe werd het ons iets teveel. Bij The Prodigy op vrijdagavond werd het bijna eng. Veel mensen (wij incluis) zijn na tien minuten aan de zijkant gaan staan uit angst voor verdrukking. Tweede punt: het lijkt of er steeds minder échte muziekliefhebbers op het festival afkomen. We spraken dit jaar in ieder geval veel jonge meiden van een jaar of zestien die vooral voor de sfeer en niet voor de bands kwamen.

HET (VR)ETEN

Wat kunnen we erover zeggen? Frikadellen. Kroketten. Vlaamse frieten. Mayonaise! (En heus ook wel gezonde toestanden zoals Thaise soepjes en broodjes, maar die namen we lekker niet.) Wij hebben ons een ongeluk gevroten, en zijn geen gram aangekomen i.v.m. de onwaarschijnlijke hoeveelheid kilometers die je op zo'n festival aflegt. Nul fout dus. Tot volgend jaar.