Actrice Thekla Reuten, je kent haar van haar rollen in o.a. De Tweeling en Wit Licht, schittert naast George Clooney in de film The American, geregisseerd door de Nederlander Anton Corbijn.

De film is gebaseerd op het boek van Martin Booth en gaat over een huurmoordenaar die zich terugtrekt in een Italiaans dorp. George Clooney speelt uiteraard de huurmoordenaar, en Thekla heeft de belangrijkste vrouwelijke hoofdrol.

De film is bijna af en grotendeels opgenomen in Italië, alwaar de paparazzi praktisch in de bomen hing om een glimp van Clooney op te vangen, zo zegt Thekla Reuten in Het Parool. Verder schijnt Clooney vreselijk aardig te zijn en vertelde hij al snel veel (persoonlijke zaken) over zichzelf. Het zou zelfs moeilijk zijn om niet met hem overweg te kunnen.

Wij zien groen, groener, groenst van jaloezie - wie wil er nu geen persoonlijke gesprekken met George Clooney voeren in een Italiaans dorp - maar dat terzijde.

En uiteraard zullen ze zich heel collegiaal opstellen, maar Carice van Houten en Halina Reijn zullen heus ook een klein, ietsiepietsie beetje jaloers zijn op Thekla Reuten.

Then again, Carice van Houten gaat de vrouw van Jude Law spelen in de thriller Repo Man >

www.theklareuten.com