Die outfits, die make-up, die stem... *zucht*. Het optreden van Lady Gaga afgelopen zaterdag in het Gelredome had alles wat je van het Gaga-circus kon verwachten.

SEMI PRECIOUS WEAPONS

Het voorprogamma zette gelijk al de toon. De Semi Precious Weapons – een heerlijk extravagante groep uit New York – kwamen op in Gaga-waardige over-the-top outfits. Zo droeg leadzanger Justin Tranter een huidskleurige panty met strikken aan de zijkant met alleen een kort truitje en studded jasje erop. Uhm ja, dat zorgde voor 16-plus achtige tafarelen. Maar met hun heerlijke gay glamrock kregen ze wel de hele zaal – in hun eigen woorden – wet and excited voor Lady Gaga.

THE LADY
En toen kwam ze op: Gagalicious, zoals de fans haar liefkozend noemen. In een jasje met extreme schouders, glitters en studs en een paarse luipaardprint bodysuit eronder. Ze neemt ons mee op reis langs de nummers van het album The Fame Monster. En een heuse reis is het, want zoals Gaga het zelf vertelt, dit is meer een musical dan een concert.

Gaga en haar dansers willen namelijk naar The Monster Ball, het gaafte feest ooit, maar je komt er niet zomaar. Zodoende zien we op het podium o.a. een customized Rolls Royce (met piano onder de motorkap!), een nagebootst Central Park, een telefoonhok en een gigantisch Fame Monster met tentakels voorbij komen. Ondertussen passeren alle hits de revue. LoveGame, Just Dance, Paparazzi, Telephone, Pokerface en als grote afsluiter Bad Romance. Bovendien heeft Gaga een stem waar je ‘u’ tegen zegt. Vooral van het ballad-gedeelte van de avond kreeg je kippenvel.

EMOTIONEEL
Zo was er het prachtige Speechless – over een gebroken hart – en het lied Stand by Me dat ze opdroeg aan de gewonden van de vliegramp in Tripolo en de enige overlevende Ruben. Gaga pinkte zelf even een traantje weg toen haar little monsters – de fans – zelfgemaakte hartjes met Gaga Love erop omhooghielden. Daarop verklapte ze dat ze een aantal MTV Europe Music Awards heeft gewonnen. Hoeveel wilde ze nog niet verklappen.

Ook de outfits waren briljant. Onze favorieten: het bedazzled pakje met vuurspuwende bustehouder en een plastic nonnen-outfit met extreem puntige heupen.

Met Bad Romance en veel dans sloot Lady Gaga daarna de show af. The Monster Ball was bereikt en nu was het tijd om naar huis te gaan. Met de laatste über-Amerikaanse woorden van Gaga: ‘Always believe in yourself and never stop following your dreams’ gingen alle little monsters tevreden naar huis. Het was een heerlijke show waarbij je ogen en oren tekort kwam.

PS - The Moster Ball-tour zelf ook meemaken? Gelukkig komt Lady Gaga op 29 november 2010 nog een keer terug naar Nederland! Vanaf zaterdag 22 mei om 10:00 uur kun je kaarten kopen voor het concert in Ahoy, Rotterdam.

Kijk voor meer info op: www.livenation.nl.