HOE ZIT HET OOK ALWEER?
Heb je de film Blood Diamond met Leonardo DiCaprio gezien? In de jaren negentig vonden er vreselijke misdaden plaats in Sierra Leone, buurland van Liberia.

In de jacht naar diamanten werden kinderen gedrogeerd en ingezet als soldaten, waarbij ze de meest gruwelijke misdaden pleegden.

Taylor staat terecht wegens vermeende betrokkenheid bij deze gruwelpraktijken. Taylor ontkent ooit iets met bloeddiamanten te maken te hebben gehad.

WAT HEEFT NAOMI ER MEE TE MAKEN?
De oud-president van Liberia zou in 1997 bloeddiamanten aan het supermodel hebben gegeven tijdens een ontmoeting in Zuid-Afrika. Hoofdaanklaagster Brenda Hollis leek het dus een goed idee deze dame eens aan de tand te voelen, en diende daartoe een verzoekschrift in.

EN NU?
De zaak, die uit veiligheidsoverwegingen in Nederland voorkomt, loopt bijna ten einde. Advocaat Taylor vindt dat er geen enkele reden is om nieuw onderzoek te doen.

Ook Naomi heeft aangegeven niets met de zaak te maken te willen hebben. ‘Hij heeft een aantal verschrikkelijke dingen gedaan,’ verklaarde ze bij Oprah op de bank. ‘Ik wil mijn familie niet in gevaar brengen.’ Nog even afwachten dus.