De Parade bestaat twintig jaar. En dat vieren ze, met wederom een prachtig programma en een briljante hoeveelheid leuke en inspirerende eet- en drinkgelegenheden.

Van 17 tot 27 juni staat de Parade in Rotterdam. Daarna staat het gezelschap van 2-11 juli in Den Haag. Dan hop, door naar Utrecht van 16 juli - 1 augustus en de finale staat zoals vanouds gepland in Amsterdam van 6-22 augustus.

Win! Diner voor twee bij Krasnapolsky >

Wij zien eerlijk gezegd op de Parade soms door de bomen het bos (ehm, park) niet meer, en daarom een paar speciale tips!

ELLE'S SPECIALE PARADETIPS

1. André Amaro is dé festival- en artiestenkok van dit moment. Hij kookt al jaren de sterren van de hemel op de Parade, maar ook backstage tijdens festivals als Lowlands. Ga hem bewonderen in de smakelijke voorstelling Keukengeheimen, waarin hij met een gast in de keuken aan de slag gaat. Verwacht een intiem spektakel waar flink gekookt, gedronken, gegeten, gelachen, onthult en naar live-muziek geluisterd wordt. De voorstelling staat in Rotterdam en Amsterdam, voor info over Andre Amaro kijk je op www.amaro.nl

2. Hoera een Zoon, van Theatergroep Max. We zien een stel dat een kindje verwacht: moeder breit het babypakje, vader timmert de wieg. En dan wordt zoon geboren! Die een beetje anders is dan gedacht. Het is een volwassen man en bepaalt geen lieverdje. Bovendien wil zoonlief niet duimen maar sigaretten roken. Intrigerende voorstelling over het aanpassingsvermogen, de teleurstelling en veerkracht waar jonge ouders soms mee te maken krijgen.

3. En na al dat theater willen we natuurlijk flink borrelen en eten. Ga naar de Juicy Sisters Cocktailbar voor een biologische cocktail, bestel een pizza uit de houtoven bij pizzeria Fuoco E Desiderio of geniet van (in Den Haag of Amsterdam) sushi bij Xushi. Zelf sushi leren maken kan ook, - geef je dan op voor de workshop. Amsterdammers opgelet: in onze hoofdstad kun je ook eten bestellen bij Andre Amaro, die prachtige boerenkeukengerechten maakt uit streken rond de Middelandse Zee.

www.deparade.nl