Het voormalige drankorgel dronk geen druppel meer. Er werd - schokkend - geen sigaret meer opgestoken en pillen voor extra ijzer werden ingeslagen. Vrij duidelijke signalen, maar Lily bleef stug volhouden niet zwanger te zijn.
Nu is het grote woord eruit: Lily krijgt een kindje met vriend Sam Cooper.

Pssst… wij hadden stiekem al zo’n vermoeden >

De Britse zangeres laat in een verklaring weten: ‘Met heel veel plezier kan ik jullie vertellen dat Sam en ik ons eerste kindje verwachten. We hoeven jullie vast niet te vertellen dat we allebei totaal verrukt zijn met het nieuws.’

Doutzen Kroes is ook zwanger én verloofd >

Waarom ze het nu toch toegeeft? Nadat Lily zich had teruggetrokken uit het Benicassim festival in Spanje, kregen vrienden en familie argwaan. Na heel wat pushen heeft de 25-jarige zangeres het toegegeven. Verstandig. Een zwangerschap verhullen met wijde gewaden houdt een keer op.

MISKRAAM
Lily maakte er overigens geen geheim van graag moeder te willen worden. In mei vertelde ze heel graag weer zwanger te willen zijn, maar het wel eng te vinden. In januari 2008 kreeg de zangeres een miskraam. Ze was destijds zwanger van toenmalige vriend Ed Simons (The Chemical Brothers).

Hoewel Lily heeft gezegd haar muziekcarrière even te laten voor wat het is, start ze samen met haar zus wel een winkel waar vintagekleding te huur zal zijn. De shop gaat Lucy in Disguise heten en opent eind augustus 2010 op West End in Londen.