Diane von Furstenberg, founder van het gelijknamige modehuis, heeft aan hulporganisatie Giving Pledge beloofd de helft van haar fortuin (!) te doneren. Na von Furstenbergs leven zorgt de organisatie, mede opgericht door niemand minder dan Bill Gates, dat haar halve fortuin bij de juiste goede doelen terecht komt.

Diane's wintercollectie al gezien? >

Giving Pledge – een Amerikaanse organisatie die de Rich&Famous wilt bevorderen meer goede doelen te steunen – mag niet klagen. Inmiddels hebben al tussen de 70 en 80 ruimbedeelde personen aan Giving Pledge hun steun beloofd. Om even klein beeld te geven: Barry Diller (echtgenoot van Diane von Furstenberg), de burgemeester van New York Michael Bloomberg en Mr. Gates himself natuurlijk.

De reden voor de Amerikaanse ontwerpster om haar gulle gift wereldkundig te maken moge duidelijk zijn. Laat een ieder met een beetje fortuin het vooral delen met hulpbehoevenden. Want, zo zegt ze: ‘Om te kunnen helpen, geven en inspireren is een voorrecht.'

‘AND THE WINNER IS’
Diane von Furstenberg is altijd al een gulle gever geweest. Zo sponsort ze meer dan tien fondsen en heeft zelfs haar eigen hulporganisatie: The Diller-von Furstenberg Family Foundation. Diane deelt daarmee jaarlijks vier awards uit aan goede doelen, die strijden voor de rechten van de vrouw. Elke organisatie ontvangt dan 50.000 dollar om zo een steuntje in de rug te krijgen.

Niet voor het goede doel, wel leuk: de DvF iPhone case >