Skip to Content

Deze schandalen probeert het Britse koningshuis jou te laten vergeten

Weet je nog die keer dat Harry naar de afkickkliniek moest?

The Royal Family at Trooping the Colour 2017pinterest
Getty Images

Het Britse koningshuis kent veel schandalen, waarvan sommige verhalen breed zijn uitgemeten door de media. Zoals die keer dat Harry zich op een chic feestje als Nazi verkleedde, die keer dat Diana onthulde dat er 'three of us' waren in het het huwelijk met prins Charles of toen prins Harry naakt door een hotelkamer in Las Vegas rende.

Die verhalen kennen we. Maar er zijn er ook genoeg waar het Britse koningshuis van alles aan doet om jou te laten vergeten. We noemen er een paar.



Die keer dat Harry naar rehab moest

Prince Harry in 2002
Getty Images

In deze moderne tijden is het voor een koninklijke familie lastig om maatschappelijk liberale waarden met traditie te verenigen. De meeste pubers zullen op een dag wel een keer een hijs nemen van een 'sigaretje speciaal', maar als Harry marihuana rookt als tiener, is het (inter)nationaal nieuws. 

Wat we niet allemaal weten is dat Harry door zijn vader als straf naar een afkickkliniek in Londen werd gestuurd. Daar sprak de prins met heroïne- en cocaïneverslaafden. Hij bleef één dag.

Fergies tenen-schandaal

Sarah Ferguson, the Duchess of York, in 1992
Getty Images

In 1992 publiceerde de Daily Mirror foto's van Sarah Ferguson, hertogin van York, in een zeer ongemakkelijke situatie met de Texaanse miljonair John Bryan. De hertogin was op dat moment net van prins Andrew gescheiden, dat was dus niet het 'probleem'. Waar wel over werd gesproken is dat op de foto's te zien is hoe Bryan aan de tenen van de hertogin zuigt. 

Bryan liet aan de Daily Mirror weten dat hij niet aan de tenen zuigt maar dat hij ze kust. Hoe dan ook zorgde het voor grote verlegenheid binnen het Britse koningshuis. 

Tampon-gate

Camilla Parker-Bowles and Prince Charles in 1999
Getty Images


In 1992 – kort nadat de scheiding van prinses Diana en prins Charles bekend was gemaakt – werden details van een privé, intiem gesprek tussen prins Charles en Camilla Parker-Bowles (nu de hertogin van Cornwall) openbaar gemaakt – wat voor grote ophef zorgde.  

De tapes werden 'Camilla Gate' genoemd en werden door de Australische en Duitse media en in delen door de Britse pers gepubliceerd. Het meest besproken deel van het telefoongesprek is het moment waarop Charles Camilla laat weten dat hij haar tampon zou willen zijn.

Advertentie - Lees hieronder verder

Squidgey-gate

Princess Diana BBC interview with Martin Bashir
Getty Images

Een ander afgetapt intiem telefoongesprek. Ditmaal tussen prinses Diana en haar vriend James Gilby. In het persoonlijke telefoongesprek, noemt Gilby prinses Diana 'squidgey'. Waardoor het 'schandaal' door het leven gaat als 'Squidgey Gate'. 

Diana bevestigt in een veel besproken BBC Panorama-interview dat het gesprek heeft plaatsgevonden, maar dat ze geen affaire had met Gilby:

'He is a very affectionate person but the implications of that conversation were that we'd had an adulterous relationship which was not true.'

Van: Redbook
Meer van ELLE
 
preview for Celebrities | Entertainment | Lifestyle

Nieuws

koning charles en koningin camilla zwaaien

Charles mist dit belangrijke koninklijke moment

kate middleton lacht met koning charles

Band tussen Kate en Charles sterker door ziekte

kate middleton cancer diagnosis

Waarom Kate Middleton video zonder William deed

brad pitt angelina jolie

Brad Pitt verbergt ernstig misbruik Angelina Jolie

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder