Dé hotspots van Lissabon: het Europese alternatief

​Zoek je het liever dichterbij huis deze vakantie? Geen probleem: ook op drie uur vliegen is er zat te beleven. De hort op in Lissabon bijvoorbeeld.

Meest gelezen

Lissabon is de stad van Instagramwaardige gebouwen – en #ihavethisthingwithfloors-vloeren – op iedere straathoek. De stad van de Elevadores (de authentieke gele trammetjes) en van de wijk Sintra vol kronkelstraatjes, parken en kastelen. Het is de stad van verse vis en groene wijn maar het is ook de stad van graffiti, populaire festivals en hippe café-restaurants. Hier moet je zijn:

> Bacalhau com Todos: Eigenlijk kun je Portugal niet verlaten zonder een traditioneel gezouten kabeljauwgerecht gegeten te hebben. Laat het nieuwe Bacalhau com Todos nu precies dat en niks anders serveren.

Advertisement - Continue Reading Below

> Ponto Final: Een website heeft het restaurant niet maar Ponto Final is een goede bekende in Lissabon. Het doet zijn naam eer aan aangezien het letterlijk aan het einde van de – ietwat shabby – kade langs de rivier de Taag staat. Je komt er door de pont te nemen van Cais do Sodré naar de wijk Cacilhas. Bij aankomst loop je tien minuten naar rechts tot je bij een geweldig terras met gele parasols en een prachtig uitzicht op Ponte de 25 Arbil uitkomt.

Meest gelezen

> PARK: Lissabon staat bekend om zijn hoogteverschillen en zijn dakterrassen. De populairste in die categorie is PARK, boven op een parkeergarage. Zorg dat je er aan het eind van de middag een zitzak scoort, voordat de dj zijn plaats achter de draaitafel inneemt en het volstroomt met jonge Portugezen. Ga niet weg voor de zon is gezakt; beter wordt het niet, dat is een belofte.

> MAAT, Museum of Art, Architecture and Technology: Talk of the town is het nieuwe MAAT. Het museum is een architectonisch hoogstandje aan het water in de wijk Belém en de eerste expositie staat gepland voor september, alles onder directie van de voormalige curator van het MoMa in New York.

> The Wine Celler: Bairo Alto is de buurt die bekend staat om zijn bruisende uitgaansleven, maar de wijk Cais do Sodré is hard op weg die plaats in te nemen. Hier opende onlangs The Wine Celler: meer dan tweehonderd wijnen die per glas te bestellen zijn en waar heerlijke Portugese petiscos (tapas) naast geserveerd worden.

> Isco: Het kleine restaurant dat werd ingericht als een oude vissershut staat bij het Santa Catarina uitkijkpunt en serveert zowel traditionele als originele visgerechten.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in ELLE Augustus.