Zo vind je op vakantie meteen de leuk(st)e plekken

Reisredacteur Maartje Diepstraten geeft tips.

Reisredacteur Maartje Diepstraten, bekend van haar reisblog Barts Boekje, bracht onlangs het boek Little Escapes uit, met 208 slaap- en eet adressen in Nederland en Vlaanderen. Loopt ze overal zomaar tegen de beste plekken aan? Of hoe vindt ze die eigenlijk?

Maartje Diepstraten: 'Het lijkt soms misschien alsof ik altijd op de mooiste plekken kom en alleen maar aan het luieren ben, maar dat laatste is niet het geval. Reis- en adressenblogger zijn is hard werken. Lekker en leuk is het natuurlijk ook, maar probeer het maar eens, zo in je eentje. Soms ga ik wel acht keer per dag ergens eten om erover te kunnen schrijven.De leukste plekken vind ik zo: zoek altijd naar een heel nieuw adres, bijvoorbeeld een pas geopend restaurant, want daar wordt vaak veel over geschreven. Googel die naam plus 'blog'. Als het goed is kom je dan uit op plaatselijke sites vergelijkbaar met Barts Boekje.

Advertisement - Continue Reading Below

Neem een paar tips van een blog dat je aanspreekt over en ga langs de adressen. Spreek op die plekken mensen aan, zo kom je weer aan nieuwe adressen. Werkt altijd.Ik heb deze tactiek bewust slechts één keer niet willen gebruiken: ik was met mijn man op huwelijksreis en we dachten een keer gewoon op de bonnefooi plekken te ontdekken. Werkte niet. Dus ben ik maar weer gaan googelen.'

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in ELLE mei 2017.

Dit moet je doen als je bang bent om te reizen >