Hier vind je de lekkerste vegan en vegetarische burgers

De beste tenten in Amsterdam op een rijtje, met dank aan onze collega's van ELLE Eten.

Meest gelezen

Ter Marsch & Co

Bij deze hippe burgertent aan de Vijzelstraat weten ze hoe je een goede burger maakt. En misschien nog wel een betere vegaburger. De vegaburger is gemaakt van kikkererwten, geserveerd met biet, zoetzure tomaat en een crunch van zwarterijstnoedels op een briochebol met gorgonzolacustard. Daarbij kun je bij je friet kiezen uit verschillende soorten mayo – origineel!

Advertisement - Continue Reading Below

Dophert

Dit is een walhalla voor vegans. Niet alleen voor de lekkere vegan burgers, maar ook voor snacks en taart. De DopHertburger is gemaakt van kikkererwten en tuinbonen, belegd met ingemaakte groenten en chipotlemayo op een krokante sesambol. Maar er is nog een vegan burgerkeuze: de quinoaburger. Gemaakt van rode quinoa, kidneybonen en afgetopt met in bier gestoofde ui, ketchup en mosterdmayo. Ga zeker langs op donderdagavond dan is het Vegan Burger Night. Dan betaal je voor een burger met friet, mayo, salade én een frisdrankje maar 15 euro.

Meest gelezen
  • DopHert, Spaarndammerstraat 49, Amsterdam

Thursday Vegan Burger Day! #vegan #veganamsterdam #dophert #veganburger

A post shared by DopHert Vegan Food (@dophertamsterdam) on

Smokin' Barrels

Bij deze drukke tent aan het Beukenplein in Oost weten ze hoe je een goede vegaburger maakt: de Fo-getta-bout-it. Een burger van zwarte rijst en belegd met paddenstoel, gepekelde rode kool en pittige srirachasaus op een verrassende tomatenbriochebol. Mét goede bierkaart.

The Meets

Voor een verantwoorde en gezonde hap ga je naar The Meets, waar ze alleen maaltijden maken van lokale, eerlijke ingrediënten, vrij van geraffineerde suikers. Je bouwt hier je eigen burger met losse ingrediënten. De veggie variant: de Mexican veggie burger. Gemaakt van zoete aardappel, zwarte bonen, quinoa en avocado. Wordt geserveerd met vegan mayo, bietenketchup en de Mexicaanse saus: pico de gallo. Te bestellen met een glutenvrij broodje of salade.

  • The Meets, Cornelis Troostplein 3, Amsterdam

Geflipt

Perfect voor als je gaat eten met een groep vleeseters én vega's. Heerlijke burgers van vlees, maar ook een vegetarische variant van biet, feta, cashewnoten en zwarte bonen. Die kun je afmaken met een plak gesmolten Provolonekaas en koriandermayonaise.

  • Geflipt, Bilderdijkstraat 205, Amsterdam-West

Nog meer hotspots voor overheerlijke vegaburgers? Onze ELLE Eten-collega's geven je acht extra tips >