Onlangs geopend en goed: dit zijn de nieuwe hotspots in Amsterdam

Wow; die sushitent!

Meest gelezen

Onze collega's van ELLE Eten zochten het voor je uit: dit zijn de nieuwste hotspots in Amsterdam, waar het goed eten is of perfect koffiedrinken.

1. SUSHISAMBA

That's what we call room with a view... #newopening #amsterdam #restaurants #canalside

A post shared by SUSHISAMBA (@sushisamba) on

Advertisement - Continue Reading Below

Na groot succes in onder andere New York, Miami en Londen heeft ook ons eigen Amsterdam nu een vestiging van SUSHISAMBA. Reserveer een tafeltje als je een avondje wilt uitpakken, want simpel is het allesbehalve. Dat zie je alleen al aan de keuken, die onder leiding staat van chef-kok Claudio Cardoso en executive chef Mark Vaessen. Het menu is een fusion van Japans, Braziliaans en Peruaans. Dat betekent sushi, ceviche en meer op één avond. Leuk detail? Alhoewel de zaak naar internationaal concept is gevormd, heeft iedere vestiging iets eigens. Zo krijg je in Amsterdam onder meer een gerecht met haring en een dessert geserveerd in een pijp.

Meest gelezen

> SUSHISAMBA, Maw Eeuweplein 64, Amsterdam

2. Nacarat

Nacarat, Ron Blaauws nieuwste, is gevestigd op de bovenste verdieping van het Canadese warenhuis Hudson's Bay aan het Rokin. Loei-indrukwekkend interieurdesign – dat dak! die vloer! - en een spannende kaart: Midden-Oosters, maar dan op z'n Amsterdams. Dat betekent 1001 smaken in shared dining, maar ook fine dining-vorm. Wel on-Amsterdams is het aanbetalen bij reserveren. Maar heet je Ron Blaauw, dan kan dat.

> Nacarat, Rokin 49, Amsterdam

3. Fondue Oost

Advertisement - Continue Reading Below

Ze smelten de kazen! Perfecter kon de timing van de opening van Fondue Oost niet zijn. Voor bij wie de klap van de intredende herfst wel verzacht mag worden: Fondue Oost is het nieuwste kaasfonduerestaurant van Amsterdam en nú open. Fondue truffel, fondue el nacho fondue fromage blue... ach, wij waren eigenlijk al laaiend enthousiast bij enkel het woord kaas. Enne, psst. Het toetje? Chocoladefondue.

> Fondue Oost, Javastraat 49, Amsterdam

4. Shangai Bistro

We open at 16.00. Enjoy your Sunday in our Sunny, hidden garden! #hiddengarden #notmadeinchina #sunnysunday #eatdrinklove

A post shared by Shanghai Bistro (@shanghaibistronl) on

Advertisement - Continue Reading Below

De Pijp is een Chinese streetfoodbar rijker. Shanghai Bistro is van dezelfde eigenaren als onder meer Taqueria Lima in de Foodhallen en serveert buns, dumplings, springrolls en meer. Chef-kok Francis Tavarez maakt er alles zelf, tot aan de sauzen toe. En koken, dat kan-ie wel: Tavarez stond voorheen in de keuken van tweesterrenrestaurant Bord'eau – waar de chef-kok en zijn souschef hun vertrek overigens ook recent aankondigden voor een nieuwe stap.

> Shanghai Bistro, Van Woustraat 110, Amsterdam

5. Mr. & Mrs. Watson

Meest gelezen

Herbivoren, haast u richting Amsterdam-Oost, want deze gloednieuwe vegan hotspots is vanaf vandaag geopend. Mr. & Mrs. Watson zijn op een missie om veganistisch eten toegankelijk te maken voor iedereen en serveren onder meer een plantaardige kaasplank, burgers op rijstbrood, pizza en ander lekkers zonder dierlijke producten. Van dinsdag tot en met vrijdag ben je er welkom voor lunch en diner, op zondag kun je aanschuiven voor een groene brunch.

> Mr. & Mrs. Watson, Linnaeuskade 3HS, Amsterdam

6. Little Sal

Bienvenido a Salmuera #Welcome #entrance #SAL #SalAmsterdam #salmuera #rozengracht #amsterdam

A post shared by Salmuera Amsterdam (@sal_amsterdam) on

Jaa! Amsterdam is weer een Latino lunchhotspot rijker, want Salmuera, aan de Rozengracht, heeft er een broertje bij en the name is... Little Sal. Bij Salmuera eet je de lekkerste ceviche, vlees van deasado (Argentijns spit boven houtskool) en drink je uitzonderlijke mezcal tot in de late uurtjes. Niet zo gek dus dat we blij zijn met de komst van Little Sal, die in het lunchgat springt. De kaart van Little Sal staat bomvol street food. Denk aan heerlijke empanadas, ceviche en verfrissende agua fresca's..Begin je al te watertanden? Wij wel.

> Little Sal, Rozengracht 106, Amsterdam

7. Vatten Ramen

Advertisement - Continue Reading Below

Een door Michelin met een Bib Gourmand beloonde chef, een wereldwijd succesverhaal en van oer-Japanse origine. Vatten Ramen heeft de ingrediënten in zijn zak om de beste ramenbar van Amsterdam te kunnen worden. De authentieke noedelsoep van chef Hideto Kawahara veroverde Japan, Hong Kong, Taiwan en New York al eerder en is nu ook in onze hoofdstad te proeven. De eerste vestiging aan de Kerkstraat is nét open, de tweede aan de Zeedijk volgt snel. Dat belooft wat.

> Vatten Ramen, Kerkstraat 148, Amsterdam

8. Hoed & Krelis

Zien we jullie vandaag voor lunch, diner of een borrel? #hoedenkrelis #depijp #ferdinandbol

A post shared by Hoed & Krelis (@hoedenkrelis) on

In de gezellige chaos van De Pijp treffen we sinds kort Hoed & Krelis. Welk moment van de dag je ook op zoek bent naar een fijne tent, Hoed & Krelis mág en kán de hele dag. Of je je dag nou start met overnight oats en een gepocheerd ei of eindigt met een bietentartaar, oesters of bavette met bijpassende wijn. Op de hoek van de Albert Cuyp hebben ze alles wat je hart begeert. De passie van de chefs ligt bij lokale (seizoens-)groenten, maar ze laten zich zeker niet afschrikken door een mooi stuk vlees of vis.

> Hoed & Krelis, Ferdinand Bolstraat 58-60, Amsterdam

9. De Tulp

Ze hebben het slim gedaan, dat terras daar aan het Marie Heinekenplein. Met het zonnetje erop waan je je plots in een tropische tuin, maar met een Hollandse bui ook – het regent ten slotte soms pijpenstelen in de jungle. De kaart heeft een Aziatische twist en is opgebouwd uit planken: zowel de lunch als het diner is er om te delen, zélfs het dessert. Hou jij je bord liever voor jezelf? Een broodje of salade tijdens lunchtijd mag je je wel toe-eigenen. Evenals een snack op de latere avond.

> De Tulp, Marie Heinekenplein 33, Amsterdam

10. Zuid

Na C en BAUT heeft Masterchef Michiel van der Eerde nu zijn derde restaurant geopend: ZUID. In, je raad het al, Amsterdam Zuid. ZUID is duidelijk een tent met voor elk wat wils. Op de kaart vind je klassieke maar ook moderne gerechten, van een kippetje tot een ceviche. Wil je romantisch dineren of alleen maar een drankje drinken aan de bar? Bij ZUID kan het allemaal. De sfeer heeft iets weg van een gezellige huiskamer. De gerechten worden bereid door de chef himself.