Ricardo van Ede, de grote getatoeëerde chef die de afgelopen tijd in de pannen roerde in de kelder van Odeon, goes West. Westerdok aan het IJ om precies te zijn. Samen met de peeps van IQ Creative die mede-verantwoordelijk zijn voor o.a. Le Coq, Vyne, Mercat en Julius Bar & Grill, opende hij Nevel, vlakbij het Centraal Station in het pand waar jarenlang visrestaurant Navy zat (Navy wordt Nevel dus).

Voor de opening beloofde Ricardo een plek van gaan zitten en niet meer op willen staan met op het menu ‘retegoed’ eten. En de beste man hield woord. Op het menu oa een uitgebreide charcuterie-lijst, wat ons betreft meteen het hoogtepunt van de zaak. Al doen de keuzes van Ricardo (altijd anders afhankelijk van het seizoen) daar eigenlijk niet voor onder. Maar het liefst schuiven we (nog een keer) aan bij Nevel's Sunday Roast met bubbels, huisgemaakt zuurdesembrood, old school groente en aardappelen en uiteraard vlees van de roast.

Uitzicht op het IJ, niks meer aan doen. En in de zomermaanden meer je gewoon aan. Geen boot? Geen paniek: het terras van Nevel belooft een van de zonnigste van de stad te worden.
www.nevelamsterdam.nl

Dit is ELLE's Restaurant Top 25 in Amsterdam >

Top 10 ontbijttentjes in Amsterdam >

Top 10 Amsterdamse restaurants om iets te vieren >