Voor wie niet kon kiezen tussen een reisje naar Japan of naar Spanje, is er Arume. Hier serveren ze sushi met een spannend mediterraan tintje. Een must voor de liefhebber maar eigenlijk een kadootje voor iedereen: je kijkt je ogen uit met het hippe, tikkie ordinaire (maar daar houden we op z’n tijd wel van) Spaanse publiek.

> C/Sant Miquel 83 07002 Palma de Mallorca, www.arume-sushi.com.

 
Tjsa, het is een Italiaan, in Spanje, maar wel één met een Spaanse slag: restaurant Ribello. Onze onbetwiste favoriet op het eiland. De Italiaanse eigenaar Emilio (tweede van rechts op de foto, met zonnebril. Uiteraard) en zijn Spaans-Italiaanse echtgenote (de blonde dame naast Emilio) bestieren de zaak en doen dat met verve. Die burrata! Die versgedraaide pasta! Je plakt ze rechtstreeks op je heupen maar jeetje, wat lekker.

> La Lonja 11, Palma de Mallorca. Via www.mallorca-label.com.

 
In de categorie ‘verrassing!’ vonden we een fancy restaurant in de oude binnenstad van Palma. Zo verstopt dat alleen een paar brandende kaarsen verraden dat er een restaurant schuilgaat achter een paar donkere deuren. De naam ontdekten we pas na navraag: The Taste Club. Wat de lading prima dekt. De gerechten van de Spaanse menukaart zijn heerlijk en het interieur doet – dankzij statige kandelaars, veel hout en donkerbruin leer – denken aan een oud Engelse gentlemen club. Onvindbaar of niet, word of mouth does the trick want het is er rete-druk. Geen website maar boeken is een must: 34 971 710 150.

> C/San Jaime 6, Palma de Mallorca

 
Restaurant Sa Roqueta is één van de populairste, en bekendste, (vis)restaurants van het eiland. Eigenaar, kok èn visser Toni kookt bij voorkeur uit het eeuwenoude familiereceptenboek. En dat slaat aan! Ga vooral voor de paella.

> Sirena 11, Portixol, Palma de Mallorca, www.restaurantesaroqueta.com

 
Als je niet van paars of een strak interieur houdt, ga dan niet. Maar wanneer een tricky ritje je niet afschrikt én je zin hebt in lekkere grote porties van de beste (Spaanse) klassiekers, ga dan naar restaurant Na Burguesa. En dan hebben we de belangrijkste plus van dit restaurant nog niet eens weggegeven: het uitzicht, zowel overdag als ’s avonds, op de haven van Palma, is niets minder dan indrukwekkend.

> Camí de Na Burguesa, Genova, Palma de Mallorca, www.restaurantenaburguesa.com

 
Uiteraard kun je ook buiten de hoofdstad meer dan goed terecht. Zoals bij Santi Taura. Santi Taura Pol, chefkok en naamgever van het restaurant, is dé chef van Mallorca en een begrip op het eiland. Hij gebruikt enkel en alleen ingrediënten van het eiland – supervers en net zo lekker.

> Carrer Joan Carles I 48, Lloseta, www.restaurantsantitaura.com

 
Vlakbij het hippiestrandje Deia (houdt ELLE juni in de gaten – op dit strand schoten we de modeserie ‘De Blits Maken’ met model Ymre Stiekema!) vind je de finca Muleta de ca ’s Hereu. Een wonderschone tip voor een aantal nachtjes slapen maar ook voor een hap en een borrel op het grote zonovergoten terras zit je hier helemaal goed!

> Cami Camp De SA Mar, Sóller, www.muletadecashereu.es

Hotspots Mallorca part I gemist? >