WEEKENDTIPS

WEEKENDTIPS

Imagine Film Festival 2012

18 april 2012 16:22
door Manon Kordes

Op de to-do lijst: het Imagine Film Festival in het Kriterion in Amsterdam.


Fans van de filmgenres fantasy, horror, sciencefiction en animatie zijn natuurlijk allang bekend met Imagine Film Festival, dat dit jaar voor de 28e keer georganiseerd wordt. Maar ook liefhebbers van een tikkeltje minder griezelige slash dromerige kost willen wij dit festijn niet onthouden. Want onder het filmaanbod (45 lange en 25 korte films) vind je bijvoorbeeld ook films in de categorie art house.  

 
MASTERCLASSES
Daarnaast worden er masterclasses gegeven en prijzen uitgereikt. Eén van de verzorgers van zo’n masterclass is Jim Cornish, storyboard artist van onder andere Harry Potter en X-Men films. Nieuwsgierig naar het levensverhaal van deze artiest? Breng dan morgen om 16.00 uur een bezoekje aan het Kriterion. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa’s van het filmhuis.

 
PRIJZENREGEN
Tijdens de slotavond van het event – 28 april – zullen er drie prijzen uitgereikt worden. De Silver Scream Award is de publieksprijs voor beste film. Een Europese vakjury zal bepalen welke film de Zilveren Méliès wint, een prijs voor de beste Europese film op Imagine en last but not least is er de Black Tulip prijs die wordt uitgereikt door de jury van het festival zelf.

 
De bedragen van de tickets variëren van vijf tot negen euro. Bekijk het complete program op imaginefilmfestival.nl.

 
Ander filmpje pakken? Wij zetten de niet-te-missen-bioscoopfilms van april op ‘n rij >


Reageer


MEER WEEKENDTIPS

Gaat dat zien: mode-illustraties van Petra Lune...

Hulde! Ook Utrecht kleurt oranje op 30 april. V...

Kunst in de vorm van een technisch hoogstandje....

Zeker een bezoekje aan de zuiderburen waard: ku...

Oranje boven? Oranje onder! Op (29 en) 30 april...

Zet je (paas)speurneus op, vind die eieren en w...