WEEKENDTIPS

WEEKENDTIPS

Tip: North Sea Jazz Club

29 april 2012 08:31
door Gabriëlle Koster

Nieuw in Amsterdam: de North Sea Jazz Club.


Kun je niet wachten tot juli (het officiële North Sea Jazz festival, red.) voor een flink partijtje goede jazz? Komt dat even mooi uit: de organisatie van dit festival komt met een heuse North Sea Jazz Club. En wel in de Westergasfabriek te Amsterdam.

         
Maar: hier is het niet uitsluitend swingen geblazen. In deze nieuwe jazz club kan er namelijk op vrijdag- en zaterdagavond voorafgaand én tijdens de live optredens worden gedineerd, om na het eten de voetjes van de vloer te gooien (het restaurant is overigens zeven dagen per week open). Op donderdag programmeert de jazz club optredens van allerlei (dansbare!) live acts. En ook voor het volk met kroost is er van alles te doen: de organisatie wil in de toekomst namelijk op de zondag speciale brunch-programma's voor ouders en kinderen houden.

         
JAZZ, JAZZ EN NOG MEER JAZZ
Net als op het festival komt er in de North Sea Jazz Club een scala aan jazz voorbij (van traditionele jazz tot funk, soul en hiphop). De eerste concerten zijn al bekend, waaronder die van Rudresh Mahanthappa's Gemak, Fourplay ft. Chuck Loeb, Bob James, Postmen, Nathan East & Harvey Mason Yuri Honing Acoustic Quartet, Vieux Farka Toure en Eliane Elias and Marc Johnson.

         
De dansschoenen staan al klaar? Nog even geduld; de jazz club is vanaf 12 mei te bezoeken. Het restaurant is al vanaf 4 mei geopend. Alle info en tickets vind je op de website www.northseajazzclub.nl.

        
Nu in het Foam: Music &Foam

           


Reageer


MEER WEEKENDTIPS

Zien: bijzonder Japans werk tijdens de expositie Verborgen schoonheid u...

Hoera! Amsterdam Roest gaat dit weekend weer open, en het belooft een g...

Retourtje Duitsland, graag! Vanaf morgen kun je een gloedjenieuwe expo ...

Koninginnedag (en -nacht) is in zicht! Amsterdam, Rotterdam, Utrecht?...

Na Rotterdam, Utrecht en Den Bosch heeft het literaire festival Geen Da...

Liefhebbers van Martin Scorsese-films opgelet: filmmuseum Eye eert de re...


Horoscoop
30 juli 2014
DAGHOROSCOOP

De maan helpt je vandaag om met beide benen op de grond terecht te komen en je financiën netjes op orde te brengen. Neem de details onder de loep, Leeuw. Grote kans dat je iets belangrijks over het hoofd hebt gezien en je eigen talenten niet serieus genoeg hebt genomen.

Dat u het even weet: Kendall dankt haar carrière níet aan haar naam >