Talking Fashion and Art

Vanavond in de Verdieping in TrouwAmsterdam: Talking Fashion and Art - een fashionevent met talkshow en optredens.

Aanleiding voor dit (door fotografiemuseum Foam en de Verdieping georaniseerde) fashionevent is de overzichtstentoonstelling van Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin die momenteel bij Foam te zien is. Dit fotografenduo staat bekend om het opzoeken en overschrijden van de grens tussen mode en kunst.

Welke ontwikkelingen spelen er op het snijvak van mode en kunst? Kunnen we nog spreken van een strikte scheiding van de twee disciplines? Kunnen ze überhaupt nog zonder elkaar? En wat is de rol van fotografie hierbij?

Advertisement - Continue Reading Below

Experts op alle relevante gebieden gaan over deze kwesties in discussie, vanavond in de Verdieping. Dat doen ze in de vorm van een talkshow onder leiding van Marcel Feil - curator van Foam. Tussendoor geven José Teunissen (lector modevormgeving) en Aynouk Tan (modejournaliste) hun visie op mode als kunst en vice versa.

Niet dat het een avondje louter luisteren wordt – nee, van het publiek wordt een actieve rol in de discussie verlangd. Daarom kun je via de Facebook- en Twitterpagina van Foam en de Verdieping alvast opmerkingen en vragen plaatsen. Let wel, de spreektaal vanavond is Engels.

Meest gelezen


Locatie: De Verdieping, Wibautstraat 127, Amsterdam
Talkshow: 20:00 - 22:00 uur
Muziek: 22:00 - 00:00 uur
Kaarten: € 7,50 (reserveren via verdieping@trouwamsterdam.nl)
Verdieping-sideshow: expositie van jonge modefotografen en modeshow ‘SIT’
Gastoptreden: B.R.U.C.E. (Fabergé en Tom Trago)

Net binnen: uitverkocht. Maar voor wie nog wil gaan; niet verkochte kaarten komen vijftien minuten voor de start vrij. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.