Expo: Another Dimension

Het Centrum Beeldende Kunst in Rotterdam staat vanaf september in het teken van rapid prototyping, oftewel 3D printen.

Mode en moderne techniek. We zijn er dol op! Van knappe staaltjes uurwerk tot schoenen die je zelf in elkaar kunt zetten. Maar ook rapid prototyping vinden we bijzonder interessant.


Deze techniek, ook wel 3D printen genoemd, wordt steeds vaker ingezet in het modevak. Zo heb je het ongetwijfeld voorbij zien komen bij de collecties van Iris van Herpen. En ook Atelier Ted Noten en Alissia Melka-Teichroew schuwen een beetje 3D printen in hun sieradencollecties niet. Maar ook Dirk van Kooij, Markus Kayser, Freedom of Creation, Bertjan Pot, Studio Wieki Somers en Unfold, in samenwerking met Tim Knapen zijn gek op de techniek, die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de auto-industrie.

Advertisement - Continue Reading Below


PROTOSPACE
Daarom besloot het Centrum Beeldende Kunst in Rotterdam een expositie te wijden aan het werken met de derde dimensie, onder de naam Another Dimension. Daarnaast is er in het zogeheten ProtoSpace ruimte voor Rotterdamse modeontwerpers (o.a. Baschz, Daisy Kroon, Onno Poiesz, Studio Spass en Martine Viergever) om creaties te maken voor de 3D printer Ultimaker die in de toekomstwinkel van Another Dimension zal staan. Elk ontwerp is te koop, je betaalt een euro per minuut dat de 3D-printer aan het werk is.


ANOTHER DIMENSION
Waar: CBK Rotterdam, Nieuwe Binnenweg 75, Rotterdam
Wanneer: 5 september t/m 2 oktober 2011
Meer Info: www.cbk.rotterdam.nl


Meer rapid prototyping? De expo van Iris van Herpen in het Centraal Museum in Utrecht duurt nog tot oktober >