Expo: Norman Parkinson

Op de to-do-lijst: The Godfather of British Fashion Photography - The Glamour Years, een foto-expo van de fenomenale fotograaf Norman Parkinson.

Voor het eerst in ons koude kikkerlandje: een expositie van de befaamde, wijlen modefotograaf uit Groot-Brittannië, Norman Parkinson. De beste man was in de jaren dertig, veertig en vijftig wereldberoemd en kiekte regelmatig plaatjes voor de de Britse Vogue, Harper’s Bazaar en portretteerde onder andere Audrey Hepburn en Jerry Hall. Drie maal raden hoe hij aan de naam The Godfather of British Fashion Photography komt. Parkinsons geheim? ‘Ik hou er van om mensen zo mooi mogelijk te laten lijken en met geluk, zelfs nog een klein beetje beter’, zo luidde het motto van de fotograaf.

Advertisement - Continue Reading Below

PARKINSONS @ GALLERY VASSIE
Amsterdamse gallerij Gallery Vassie heeft het voor elkaar gekregen om een selectie van Parkinsons kunstwerken naar Nederland te halen. Naast zijn bekendere foto’s voor de modebladen, zijn er ook minder beroemde foto’s te zien. De tentoonstelling is tot 21 januari te bewonderen.

Doen: Talking Dress, modische expo in Rotterdam >

THE GODFATHER OF BRITISH FASHION PHOTOGRAPHY
Waar: Gallery Vassie, Zangstraat 47, Amsterdam
Wanneer: t/m 21 januari 2012
Info: www.galleryvassie.com