Temporary Stedelijk 3 @ Vondelpark

Het Stedelijk Museum is helaas nog steeds gesloten, maar je kan wel genieten van een nieuwe Temporary Stedelijk 3 in het Amsterdamse Vondelpark.

Kunst in de openbare ruimte, altijd een aparte verschijning. Helemaal als het om een ware expositie in de openlucht gaat. Voor het nieuwste, tijdelijke project van het Stedelijk Museum, dat in de tweede helft van 2012 heropent, kleurt het beroemdste park van Nederland deze maand blauw…

 

BLUES BEFORE SUNRISE
Afgelopen woensdag presenteerde het Stedelijk Museum in Amsterdam het project van kunstenaar en regisseur Steve McQueen: Blues Before Sunrise. Je voelt ‘m aankomen: alle 275 straatlantarens van het Vondelpark geven voor dit unieke project blauw licht, in plaats van wit.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meer tentoonstellingen en exposities >

 

McQueen – die je o.a. kent van films als Hunger en Shame – heeft een voorliefde voor meer dan alleen films. Dit creatieve talent botviert zijn hersenspinsels ook op kunstprojecten. Voor zijn huidige project liet McQueen zich inspireren door licht en muziek. Licht en muziek, horen we je denken? Juist. De titel Blues Before Sunrise is afkomstig van een blues klassieker uit 1934, ‘De soul van dit kunstwerk komt rechtstreeks uit de blues,’ verklaart McQueen in een officieel persbericht.

Meest gelezen

 

De ingetogen blauwe verlichting in het Vondelpark in Stadsdeel Zuid zorgt voor een nieuwe beleving van het park, een verandering in sfeer en associaties. McQueen combineert in Blues Before Sunrise het zintuiglijke met het cinematografische. Met recht een must-see.

 

Check ode eerste grote solo-expositie van de gebroeders Bouroullec >

 

BLUES BEFORE SUNRISE VAN STEVE MCQUEEN
Waar: het Vondelpark in Amsterdam
Wanneer: van 7 t/m 25 maart 2012, vanaf 19.30 uur
Info: www.stedelijk.nl