Festivaltip: Hit The City

Hét cross-over festival in Eindhoven is terug, met een keiharde selectie literatuur en muziek.

Meer van Festivals
20 articles
'Mee naar een festival? Alsjeblieft niet'
glitter eye make up
Glitters zijn kennelijk slecht voor het milieu
De 6 beste festivalhacks op een rij

Wat klinkt er perfecter in je oren dan cultureel verantwoord doen op zondag? Precies: muzikaal literair verantwoord doen. Na de eerste succesvolle editie vorige jaar is Hit The City dit jaar op 3 november terug en biedt meer dan twee handen vol eclectische acts op verschillende bijzondere locaties in het mooie Eindhoven. The Rambler, Kelderman, Van Noort, De Kapel en poppodium de Effenaar openen hun door voor dansers en lezer van alle soorten en maten.

Advertisement - Continue Reading Below

 
Zin om grenzen te overschrijven? 3x internationale festivaltips! >

 
DANISH DELIGHT
Muzikaal gezien wordt Deens talent dit jaar goed vertegenwoordigd op het festival. Zo kan je genieten van mooie luisterliedjes van Schultz & Forever, van lekkere rocknummers door Go Go Berlin en Ocean View en new wave wordt verzorgd door The Foreign Resort. Daarnaast is er genoeg Nederlands talent aanwezig; de Utrechtse band Adam & The Relevants en de Tilburgse Afterpartees. Nog niet genoemde must-sees zijn Nadine Shah, Yuck en Temples.

More From Festivals
20 articles
'Mee naar een festival? Alsjeblieft niet'
glitter eye make up
Glitters zijn kennelijk slecht voor het milieu
De 6 beste festivalhacks op een rij
De ultieme festivalplaylist van 2017
The Kills
Rockchicks die je in je leven gezien moet hebben

 
Voor het literaire onderdeel van het festival werd Eindhovense schrijver Henk van Straten (columnist voor Nieuwe Revu) gevraagd het programma te cureren. Dit mondde uit in een route die de bezoeker langs een portie goede schrijvers leidt. Zo zijn er voordrachten van jonge schrijver Thomas Heerma, van Voss, Shira Keller, poetry slammer Andy Fierens en komediant/auteur Stefan Pop.

 

Waarom je moet gaan: er zijn spannende nieuwe bands, uiteenlopend van folk tot indie tot garage, te ontdekken, een literatuur programma waar je hersenen worden geprikkeld en een expo vol ontdekkingen. En laten we eerlijk zijn; wat ga je anders doen op een zondag?

 

HIT THE CITY
Waar: Verschillende locaties in Eindhoven
Wanneer: 3 november van 15:00 tot 23:00
Kosten: € 17,50
Info: hitthecity.nl

 

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van vorig jaar.