Straatbeeld: een ode aan stijlmakers

Hard op zoek naar wat te doen donderdag aanstaande? Hebben wij ons daar even de oplossing!

De avond van donderdag 13 maart gaat het Amsterdamse Tropenmuseum (een prachtige locatie die je een keer gezien moet hebben) met verschillende kopstukken uit de Nederlandse en internationale modewereld in discussie over de hip-hop cultuur, het huidige straatbeeld en de invloed die beide hebben op mode. En andersom.

Milou van Rossem, modejournalist voor NRC Handelsblad, lifestylebijlage Lux en graag gezien (jurylid) bij oa ELLE is een van de sprekers, naast Stephane Ashpool van het populaire Franse label Pigalle, de jongeren van Theatergroep DeGasten en Guillome 'Gee' Schmidt en Edson 'Barbapapa' Sabajo, eigenaren van sneaker store Patta (wie Patta kent, weet dat Patta meer een 'way of life' dan sneaker store is), om er een paar te noemen.

Advertisement - Continue Reading Below

Een interessante mix professionals die zich afvragen welke invloed Kanye West, A$AP en Rihanna op het huidige Nederlandse straatbeeld hebben. En wat er veranderd is sinds het begin van die invloed van hiphop-artiesten, omarmd door modehuizen en merken als Nike, Rick Owen en Louis Vuitton, sinds de jaren tachtig. En in hoeverre wij zelf worden beïnvloed door je eigen roots of die van anderen.

Interessant? Absoluut. Inspirerend? Dat ook. Aanhaken? Kan! Lezers van ELLE.nl kunnen voor € 8 i.p.v. € 12,50 naar dit event. Neem een uitdraai mee van deze pagina en lever in bij de kassa.

STRAATBEELD: EEN ODE AAN STIJLMAKERS
Waar: Tropenmuseum, Lichthal en museumrestaurant
Wanneer: donderdag 13 maart, 20.00 tot 23.30 uur
Info: tropenmuseum.nl

De leukste to do-tips van maart op een rij >