Gaat dat zien! Viktor & Rolf in Rotterdam

Te zien in het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen: Viktor & Rolf.

We keken er al een tijdje naar uit, maar volgende week zaterdag start-ie echt: de tentoonstelling The Future of Fashion is Now, waarin verschillende modeontwerpers hun visie op de mode van straks geven.

Óók een hele grote reden waarom we er naar uitkeken, is Viktor & Rolfs deelname. Vorig jaar maakten zij na dertien jaar weer een comeback op het haute couture-plankier, en die collectie viel zo goed in de smaak dat een deel daarvan zelfs meteen werd opgekocht door kunstverzamelaar Han Nefkens. En Han Nefkens, die is weer initiatiefnemer van The Future of Fashion is Now, te zien in museum Boijmans Van Beuningen. Zijn opgekochte deel van de V&R-collectie wordt in de tentoonstelling getoond.

Advertisement - Continue Reading Below

Pak je agenda er maar bij: dit zijn ELLE’s favoriete to-do’s in oktober >

EN VELE ANDEREN
Ook in de tentoonstelling: de Japanse Pyuupiru die met zijn ontwerpen onze opvatting van seksualiteit en genderidentiteit bevraagt, de Canadese Ying Gao die een shirt maakte dat op geluid reageert en de Indiase Shilpa Chavan, die van hele goedkope, afgedankte dingen outfits stileert. In ELLE’s novembernummer – half oktober in de winkel – lees je curator José Teunissen haar toelichting op zeven getoonde ontwerpers.

THE FUTURE OF FASHION IS NOW
Waar: Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20 te Rotterdam
Wanneer: 11 oktober 2014 t/m 18 januari 2015
Tickets & info: boijmans.nl