To do: 4 tips voor over de grens

Weekendje weg op de planning staan? Van Londen tot Brussel: dit zijn de 4 leukste must-sees en plekken die je niet mag missen abroad.

Meest gelezen

BARBIE À PARIS
Barbie heeft sinds haar ontstaan in 1959 veel gedaantes aangenomen, van astronaut tot moederkloek en fashionista. In het Musée des Arts Décoratifs zijn meer dan zevenhonderd Barbies te zien, plús werk van hedendaagse kunstenaars die het leven van de pop contextualiseren. Een aantal fabricagegeheimen van Barbie wordt onthuld, maar verwacht vooral veel mode, met de unieke tienerpopcreaties van Paco Rabanne, Thierry Mugler, Christian Lacrouix, Jean Paul Gaultier, Maison Martin Margiela en Christian Louboutin.

Advertisement - Continue Reading Below

> Barbie, t/m 18 september in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs. Info: lesartsdecoratifs.fr.

BORN IN ANTWERP
Jonge creatieven en kunstenaars opgelet: Born in Antwerp is de nieuwe place-to-be. Aan kop van dit nieuwe Hoofdkwartier staan 5 sleutelfiguren uit de creatieve sector. Van modeontwerper tot illustrator; samen maken ze het tot creatief nest. Bezoek je de loods op vrijdagavond? Dan is het program nog een verrassing. Feestje? Concert? Diner? Alles kan! Ben je er het weekend? Op zaterdag vind je er workshops en ateliers en zondag is er een (rommel- of food)markt.

Meest gelezen

> Born in Antwerp, Kattendijkdok-Oostkaai 21 in Antwerpen. Info: borninantwerp.be.

HET LEVEN VAN THE ROLLING STONES
Je kunt het zo gek niet bedenken, het is te vinden bij de eerste internationale expositie – met maar liefst 500(!) items – van The Stones. De expo is gevuld met decors, instrumenten, iconische kostuums maar ook geluidsopnamen, dagboeken en beelden die je nooit eerder hebt gezien. En da’s niet alles: ook vind je er samenwerkingen met  kunstenaars, ontwerpers, muzikanten en schrijvers – van Andy Warhol, tot Martin Scorsese en Alexander McQueen.

> Exhibitionism, Duke of York's HQ King's Road in het Saatchi Gallery in Londen. Info: stonesexhibitionism.com.

 
EEN BEZOEKJE AAN DE VLOOIENMARKT
Welke dag je Brussel ook bezoekt, deze vlooienmarkt staat er 365 dagen per jaar. Donderdagen en vrijdagen schijnen het allerbest te zijn voor schatten, van tweedehands hebbedingetjes tot zeldzame stukken. En ook in de omgeving aan vintage- en antiekwinkels geen gebrek. Wees wel een beetje op tijd: de markt staat er van 06.00 uur 's ochtend tot 14.00 uur 's middags doordeweeks en 15.00 uur in de weekend.

> Vossenmarkt, Place du Jeu de Balle in Marollen, Brussel. Info: marcheauxpuces.be.

Meer tips in de stad van de liefde vind je in The Diary in het meinummer van ELLE. Die je sowieso niet wil missen, want: Beyoncé >